Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Benátská jinak. Policisté rozdali skoro sto padesát pokut

Poklidný průběh měl z pohledu policie třídenní festival Benátská!, který se v Liberci konal minulý týden od čtvrtka. Policisté řešili převážně přestupky v dopravě.

„V průběhu letošní Benátské, kterou navštívilo 40 tisíc lidí, jsme nezaznamenali žádné závažné porušení zákona," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté uložili motorizovaným návštěvníkům 146 pokut za dopravní přestupky a řešili jeden přestupek proti veřejnému pořádku.

Lidé také využívali speciální autobusovou linku číslo 41. Dopravní podnik nasadil celkem třináct autobusů a 34 řidičů. „Jednalo se o jeden z nejexponovanějších kulturních víkendů v Liberci, jak na počty stálých cestujících, tak návštěvníků města,“ zdůraznil za vedení společnosti Michal Zděnek, předseda představenstva.

Autobusy kyvadlové linky najezdily celkem 317 kol mezi zastávkou Rybníček a areálem ve Vesci. Na lince se vystřídalo 11 autobusů standardní délky a dva kloubové.

Zahraničními hvězdami festivalu byly velšská zpěvačka Bonnie Tylerová a německá kapela Guano Apes. Mezi taháky patřil český písničkář Jaromír Nohavica či zpěvačka Marie Rottrová, která na tomto festivalu zpívala poprvé v jeho šestadvacetileté historii.

Interpreti vystupovali ve sportovním areálu ve Vesci na třech pódiích od čtvrtečního večera do noci ze soboty na neděli.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Policie, Benátská, přestupky, pokuty, festival, Liberec, Bonnie Tyler, Jaromír Nohavica, Guano Apes, Marie Rottrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benátská jinak. Policisté rozdali skoro sto padesát pokut  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.