Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Jablonce zamířil studentský Oscar, majitelkou je zdejší rodačka

Marie Dvořáková navštívila své rodné město. Autorka získala za svůj krátký snímek s názvem Kdo je kdo v Mykologii ocenění studentský Oscar. Tuto cenu získal například Jan Svěrák za svůj film Ropáci v roce 1989.

Na jablonecké radnici přivítali mladou umělkyni zástupci města. Aktuálně žije Marie dvořáková v New Yourku, do Jablonce přijela v rámci dovolené. „Marie Dvořáková je výborným vzorem pro všechny mladé lidi a studenty. Její úspěch dokazuje, jak je důležité jít za svými sny,“ sdělil náměstek primátora Miloš Zahradník.

Snímek Kdo je kdo v mykologii zachycuje milostný příběh mladého hráče na trombon. Za surrealistický krátkometrážní snímek převzala Dvořáková studentského Oscara v říjnu loňského roku v Hollywoodu.

Setkání na radnici se zúčastnila i blízká rodina a přátelé umělkyně. „Režisérka přijala naši nabídku, aby s námi spolupracovala na předávání cen nadaným dětem, které se koná každý rok,“ uvedla tisková mluvčí města Markéta Hozová.

Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky ocenění, oscar, Jablonec, radnice, film, Ceny Oscar, Marie Dvořáková, Jan Svěrák, Ropáci, Who’s Who, Miloš Zahradník, Hollywood

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jablonce zamířil studentský Oscar, majitelkou je zdejší rodačka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.