Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradozámecká noc v Libereckém kraji nabídne prohlídky i koncert

Do hradozámecké noci se zapojí většina hradů a zámků v Libereckém kraji, jež jsou běžně přístupné. Lákat budou převážně na kostýmované prohlídky, na Troskách v Českém ráji bude benefiční koncert.

Hradozámecká noc letos připadá na 25. srpna. Trosky noc ze soboty na neděli spojí s benefičním koncertem metalových kapel, který zakončí ohňová show. Výtěžek z akce dostane Dětské centrum Sluníčko v nedalekém Turnově. Koncert bude v Českém ráji také na zámku Sychrov, kde vystoupí šansoniérka Eva Cendorsová. Součástí programu budou i noční prohlídky zaměřené na významné diplomaty z rodu Rohanů.

Obdobné téma budou mít prohlídky na hradě Grabštejn na Liberecku, spjaté budou se životem diplomata Jana Václava z Gallasu. Organizátoři akce slibují, že se návštěvníci na konci dozvědí strašlivé tajemství. Svůj poklad odhalí i zámek a hrad ve Frýdlantu na Liberecku, kdy poprvé budou veřejnosti zpřístupněné výsledky archeologického průzkumu hradeb a Zámeckého rybníka.

Na hradu Bezděz na Českolipsku budou mít o hradozámecké noci šermíře, hrát tam bude hudba a zájemci se mohou vydat na kostýmované prohlídky s loučemi. Hrubý Rohozec u Turnova zase slibuje, že návštěvníci zažijí atmosféru nočního zámku v dobách minulých. Prohlídky mají podtitul Muž a žena napříč staletími aneb od dotyků k dotykáči.

Zámek Zákupy na Českolipsku se vrátí do období první republiky, ukázky dobových tanců a hrané scénky budou součástí nočních prohlídek. Program na hradozámeckou noc chystá také hrad Valdštejn u Turnova. Zájemce čekají netradiční prohlídky hradu s postavami z jeho historie.

Autoři | Foto Zámek Zákupy

Štítky Hradozámecká noc, Liberecký kraj, kultura, Zákupy, hrad, zámek, Český ráj, koncert, Turnov, okres Česká Lípa, Sychrov, Grabštejn, První republika, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradozámecká noc v Libereckém kraji nabídne prohlídky i koncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.