Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Liberce se vrací muzikál Sugar

Film Někdo to rád horké patří mezi naprostou klasiku. Snad každý si z onoho snímku pamatuje krásnou Marilyn Monroe nebo muže, který vystupoval jako Dafné. Právě na motivy tohoto filmu vznikl muzikál Sugar, ve kterém můžete již 4. září vidět například sourozence Gondíkovi.

První novinkou v nadcházejí divadelní sezoně bude v Liberci muzikál Sugar, v němž se představí i sourozenci Gondíkovi. Divadlo F. X. Šaldy ho v obnovené premiéře uvede v úterý 4. září. informoval v tiskové zprávě vedoucí marketingu divadla Jakub Kabeš.

Podle něj jde o nastudování z roku 2009 v režii Oldřicha Kříže, které se hrálo v Liberci dva roky. “Zaznamenalo mimořádný divácký úspěch. Z tohoto důvodu se inscenace po sedmi letech od derniéry vrací, a to v téměř nezměněném obsazení,“ uvedl Jakub Kabeš.

Muzikál Sugar vznikl na motivy filmové parodie Někdo to rád horké z roku 1959. V roli okouzlující Sugar Kaneové se představí Adéla Gondíková, do které se zamiluje Jan Kříž coby Joe - Josefína. Joeova kamaráda Jerryho alias Dafné, o jejíž srdce neúnavně usiluje milionář Sir Osgood Fielding si zahraje, zazpívá a zatančí Dalibor Gondík.

Dirigentem představení bude opět Martin Doubravský. Sezonu zahájí liberecké divadlo už tuto neděli pod širým nebem na náměstí u radnice. Ve 20:30 vyhlásí vítěze 4. ročníku divácké ankety Liberecké Thálie. Ceny převezmou umělci s nejvíce hlasy z operního, činoherního i baletního souboru.

Po vyhlášení bude následovat open air představení Srnky, které se řadí mezi nejoblíbenější liberecká činoherní představení. „V případě nepříznivého počasí je připravena i takzvaná mokrá varianta večera. Předávání i představení se přesune do Malého divadla, kde je ale kapacita hlediště omezená,“ dodal Kabeš.

Autoři | Foto fidlovacka.cz

Štítky muzikál, divadlo, Liberec, F. X. Šaldy, kulutra, Dalibor Gondík, představení, Marilyn Monroe, Někdo to rád horké, Adéla Gondíková, Jan Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se vrací muzikál Sugar  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.