Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Libercem se bude prohánět Spiderman. Natáčení velkofilmu zabere náměstí

V polovině září začne v Liberci natáčení amerického velkofilmu. Je veřejným tajemstvím, že půjde o pokračování snímku Spiderman: Homecoming. Pod Ještědem se tak ukáží minimálně někteří hvězdní herci, ve filmu si zahraje Michael Keaton, Tom Holland nebo Robert Downey Jr.

Liberec si produkce vybrala pro natáčení festivalu světel a hudby. Půjde o natáčení přes noc a půjde o davové scény. I proto v červnu probíhal velký casting, hledaly se stovky lidí.

Natáčet se bude přímo na Benešově náměstí a podle nepotvrzených informací má Liberec představovat Prahu. Děj filmu se totiž má odehrávat v Evropě.

Přípravy na natáčení začnou 10. září. Samotné natáčení proběhne ve dnech od 17. do 29. září. V tomto termínu bude náměstí pro veřejnost večer i po celou noc od 18.00 do 7.00 hodin zcela uzavřeno, stejně tak Železná ulice. „Přes den bude možné náměstím projít s určitými omezeními a Železná ulice bude bez dopravních omezení,“ dodal Jan Král z tiskového oddělení radnice.

Filmaři budou mít také hodně techniky, po dobu natáčení tak nepůjde zaparkovat přímo před Divadlem F. X. Šaldy, na Sokolovském náměstí, v Kostelní ulici a na Vavřincově vrchu. „Prosíme proto všechny řidiče, kteří se vydají do centra města, aby využili parkovací plochy v NG Plaza nebo parkoviště Krajské vědecké knihovny. Popř. zvolili pro cestu k radnici MHD,“ řekl Král.

Od 29. září do 2. října bude probíhat likvidace filmových kulis na náměstí Dr. E. Beneše a průchod pěších bude omezen dle aktuální situace. Parkovací místa již ale budou k dispozici.

Filmový štáb v Liberci stráví skoro měsíc. Finanční přínos pro město i podnikatele bude výrazný. Mimo místní firmy se na natáčení budou podílet také lidé z regionu, kteří se zúčastnili castingu. Jedním ze šťastlivců je Dominik Bohuslav z Hodkovic nad Mohelkou. „Hlavním důvodem, proč jsem šel na konkurz, bylo, že jsem si chtěl vyzkoušet jaké to je, ucházet se o práci u filmu.“ říká budoucí student FTVS. Nejvíc se těší, že uvidí profesionální herce v akci a doufá, že se ve filmu sám, alespoň na vteřinu, objeví.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky film, natáčení, spiderman, Liberec, Spider-Man, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Tom Holland, velkofilm, Ještěd, Jan Král, Evropa, Praha, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem se bude prohánět Spiderman. Natáčení velkofilmu zabere náměstí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.