Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Mydy Rabycad, Drakiáda i akce pro pejsky

Na víkend hlásí pěkné počasí. Přinášíme vám tak výběr několika akcí, kam můžete následující dny vyrazit.

Do Jablonce míří elektroswing v podobě bláznivé kapely Mydy Rabycad. Jedinečná zpěvačka, kterou vždy doplňuje výstřední šaty a doplňky, originální hudba a tóny, které se vám vryjí do paměti. Za elektronickou hudbou můžete vyrazit dnes od 20 hodin do Klubu Na Rampě.

Pokud ještě nemáte pány na dnešní odpoledne, od 17 hodin můžete zavítat do IQLandie na Noc vědců, která se tentokrát nese ve stylu 100 let české vědy. Můžete se těšit na různé workshopy, ukázky, show i mnoho experimentů a zajímavostí ze světa vědy.

Pokud máte chuť na něco akčnějšího, pak můžete o víkendu vyrazit na Bikepark Ještěd na Rock Machine Enduro Race. Zde můžete fanděním podpořit závodníky, kteří se účastní finále České Enduro Serie. Pokud před koly dáváte přednost běhu, pak se můžete zúčastnit prvního běžeckého závodu ze série RunCzech, který se koná přímo v centru Liberce. Odsud se běžci v neděli v 12:15 vydají do Lidových sadů a odsud vzhůru k lomu a Černé Nise.

Ve velkém sále Krajské vědecké knihovny je na sobotní dopoledne připravena pohádka o chameleonovi Leonovi. Od 10 hodin si tak můžete s dětmi užít představení v podání LD Kordula Liberec.

Máte doma pejska? Ať už s průkazem původu, nebo třeba křížence z útulku, můžete s ním vyrazit na oblíbenou akci Jablonecký voříšek. Událost pořádá v jabloneckém Eurocentru útulek Dášenka. V letošním roce se jedná o dvacátý ročník. Letos do poroty hodnotící výkony chlupáčů navíc zasedne zpěvák Daniel Hůlka. Přihlašovat se do soutěží můžete v den akce od 13 hodin. S sebou musíte mít očkovací průkaz s platným očkováním.

Zajímá vás liberecké podzemí? Pak můžete v sobotu navštívit CO kryt v Lucemburské ulici v rámci pravidelných prohlídek. Ty proběhnou v 8:30, 10 a v 11:30. Na prohlídku si můžete zakoupit vstupenku v Městském informačním centru Liberec.

Pokud vám záleží na životním prostředím, můžete se zítra připojit do akce Ukliďme Česko u jablonecké přehrady. Do jejího okolí vyrazí desítky dobrovolníků, kteří vodní nádrž Mšeno očistí od odpadků. Sraz zájemců je v 9 hodin u Rybářské Bašty.

V neděli můžete k vratislavickému pivovaru vyrazit na Drakiádu s Klikou. Vezměte svého draka a podělte se o radost z jejich pouštění. Akce začíná ve 14 hodin.

Štítky kultura, kulturní přehled, tipy na víkend, koncert, sport, Jablonec, Liberec, Klub Na Rampě, RunCzech, Daniel Hůlka, Česko, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Mydy Rabycad, Drakiáda i akce pro pejsky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.