Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kritizoval prezidenta, ten ho odmítl jmenovat profesorem. U Fryče bude debatovat Martin C. Putna

Beseda s Martinem C. Putnou proběhne v úterý od 18 hodin v Knihkupectví Fryč. Zajímavý host je literárním historikem, překladatelem a také pedagogem Fakulty humanitních studií na Univerzitě Karlově. Liberecká přednáška a debata by se měla nejvíce týkat mnohosti a společných duchovních a kulturních kořenů střední Evropy.

Martin C. Putna je poměrně hodně viditelný i v mediálním světě. Nejvíce kontroverze způsobilo jeho prohlášení z roku 2013, kdy po prezidentské volbě silně kritizoval tehdy nového prezidenta Miloše Zemana za jeho proruské aktivity. Prezident Zeman na to nezapomněl a o pár měsíců později ho odmítl jmenovat profesorem. To udělal až po silném tlaku veřejnosti.

O rok později Putna na akci k 17. listopadu politiky vyzval k odvolání prezidenta, účastnil se i kampaní na podporu Ukrajiny a proti pravicovému extremismu.

Hodně vidět byl i na Prague Pride v roce 2015 s transparentem Katolické buzny zdraví Bátoru. Reagoval tím na tehdejší vzestup krajní pravice a uskupení Akce D.O.S.T Ladislava Bátory.

Zahrál si také v jednom z dílů pořadu Kancelář Blaník.

Liberecká přednáška se ale bude týkat jeho knih o střední Evropě. Napsal celkem tři - Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy navazují na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010).

Věnuje se v nich historii území, které by se dalo charakterizovat hranicemi někdejšího Rakouska Uherska.

Přednáška začíná v sále Knihkupectví Fryč v 18. hodin, rezervace je možná na telefonu: 485 105 243

Vstupné 60,-, studenti a senioři 30,-

Autoři | Foto Facebook Martin C. Putna

Štítky Fryč, Martin C. Putna, debata, přednáška, střední Evropa, Univerzita Karlova, Miloš Zeman, Ladislav Bátora, Prague Pride, Ukrajina, Rakousko-Uhersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kritizoval prezidenta, ten ho odmítl jmenovat profesorem. U Fryče bude debatovat Martin C. Putna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.