Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nahlédněte do divadelního zákulisí, kronik a historie v rámci Noci divadel

V Česku proběhne již pátý ročník Noci divadel, která je součástí celoevropského projektu European Theatre Night. V Libereckém kraji se do akce zapojí liberecké Šaldovo i Naivní divadlo ale také divadelní spolky z Lučan nebo Železného Brodu.

V Liberci se do sobotní Noci divadel zapojí obě divadla v krajském městě. Loutkové Naivní spojí představení pro děti s netradiční prohlídkou zákulisí a Šaldovo bude lákat na komentované ukázky choreografické dílny japonské členky baletu.

V kraji se do celorepublikové akce zapojí ještě Železný Brod, kde se uskuteční dvě představení ochotnických souborů, vyplývá z informací od divadel. Naivní divadlo v sobotu odpoledne bude hrát dvakrát představení Žluté - modrá - zelený, které je určené pro děti od tří let.

Na inscenaci bude navazovat prohlídka zázemí divadla. Pro návštěvníky budou v různých částech budovy připraveny ukázky výprav starších inscenací a herci předvedou jednotlivé druhy loutek. „Diváci si následně budou moci loutky prohlédnout a vlastnoručně si vyzkoušet, jak se s nimi pracuje,“ uvedl dramaturg Naivního divadla Liberec Vít Peřina.

Šaldovo divadlo bude mít v zázemí Malého divadla dvě komentované ukázky choreografické dílny japonské choreografky a tanečnice Rie Moritaové. První začne v 19:00. Zájemci na akci uvidí různé taneční styly s doprovodem rozličných hudebních stylů. Do ukázek se zapojí i další tanečníci baletu

V Železném Brodě na Jablonecku v nové Literární kavárně si budou moci zájemci prohlédnout od 16:00 divadelní kroniky a fotoalba. Večer se pak v místním divadle předvedou dva ochotnické soubory. Lučanský spolek divadelní uvede komedii Rozmarný Duch a Divadlo V Roztocké - Jilemnice Shakespearovu hru Sen noci svatojánské.

Autoři | Foto Jihočeské divadlo

Štítky noc divadel, divadlo, kultura, Česko, Železný Brod, Liberec, Naivní divadlo, Liberecký kraj, historie, William Shakespeare, představení, Divadlo F. X. Šaldy, Sen noci svatojánské

Nahlédněte do divadelního zákulisí, kronik a historie v rámci Noci divadel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.