Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zajděte do knihovny, na dnešek je připravená exkurze i návrat do roku 1918

V pochmurných listopadových dnech nabízí Krajská vědecká knihovna v Liberci zajímavý program, při kterém jistě na chladno a nevlídné počasí rychle zapomenete.

Celý dnešní podvečer bude ve druhém patře knihovny návratem do minulosti. Od 18 hodin se zde totiž koná přednáška na téma České spolky a říjen 1918 v Liberci. Sdružení Česká beseda tak přiblíží úlohu spolků po první světové válce, ale také politický vývoj a tehdejší život zdejších obyvatel.

Pro děti je dnes na programu Z pohádky do pohádky, tentokrát na téma Natálčin andulák. Oblíbené čtenářské setkání proběhne od 16 hodin ve třetím patře knihovny. Mladší i starší děti si zde mohou užít nejen zajímavé vyprávění, ale také procvičit svou paměť, fantazii, motoriku a kreativitu. S předčítáním je totiž spojena i řada výtvarných a dramatických činností. 

Pokud jste ještě knihovnu nenavštívili, nebo sem již delší dobu plánujete zavést své děti, dnes máte ideální příležitost. V rámci exkurze Znáte naši knihovnu? vám ji totiž zaměstnanci představí, a to od nejspodnějšího patra až po podkroví. Dozvíte se tak například, jaká oddělení a části zde naleznete, jak se zorientovat v půjčovnách nebo jak vyhledat požadovanou knihu co nejrychleji v katalogu. Přestože je akce určená zejména pro nové uživatele, vítaní jsou všichni zájemci. Exkurze začíná v 17 hodin.

 

Foto Liberecký kraj

Štítky kultura, knihovna, Liberec, program, beseda, první světová válka, Česká beseda

Zajděte do knihovny, na dnešek je připravená exkurze i návrat do roku 1918  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.