Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na benefici v liberecké galerii bude v nabídce přes 500 kabelek a tašek

Na sobotní benefici v Liberci si budou moci zájemci vybírat z více než 500 originálních tašek a kabelek vyrobených amatéry i profesionály. Jednu uháčkovala i zpěvačka Lucie Bílá. Výtěžek liberecká organizace použije na dofinancování služeb pro lidi, kteří obtížně hledají zaměstnání.

„Nechtěli jsme se zařadit mezi charitativní organizace. Nemyslíme si, že lidé, kterým pomáháme, potřebují charitu. Kampaní chceme ukázat, jak málo stačí, aby jeden člověk udělal něco dobrého pro druhého," uvedla předsedkyně pořádajícího Centra Kašpar Ivana Sulovská.

Centrum Kašpar

Liberecký Kašpar pomáhá od roku 2005 hledat uplatnění na trhu práce převážně ženám po rodičovské dovolené, dlouhodobě nezaměstnaným, lidem nad 50 let či se zdravotním handicapem. Ročně má 150 až 200 klientů.

Kampaň nazvanou Ušij tašku a zaměstnej člověka organizuje Kašpar popáté. „Kdo rád šije, má potěšení z toho, že vytvořil hezkou věc. Kdo rád kupuje látkové tašky, má radost, že si pořídil neokoukaný a ekologický kousek. To, že nakonec obojí vede k úspěchu někoho třetího na trhu práce, může být vnímáno spíš jako příjemný bonus," uvedla koordinátorka benefice Petra Hottmarová.

Benefice se koná v sobotu odpoledne v Oblastní galerii Liberec, jež sídlí v budově bývalých lázní. Pro letošní ročník Kašparova taškaření se podařilo získat i díla známých návrhářů jako jsou Liběna Rochová, Dara Bags, Elega, Monika Drápalová, Jakub Jarolím či Lukáš Macháček.

Zájem o tuto akci Kašparu, který nabízí rekvalifikační kurzy a poradenství, každoročně roste. Tašky na nákup, do města nebo do společnosti šijí podle Hottmarové lidé z celé republiky. Loni se jich sešlo 499 a benefice vynesla skoro 100 tisíc korun. Peníze centrum použilo na dofinancování služeb pro lidi, kteří obtížně hledají zaměstnání.

Tato akce je podle Hottmarové jednou z cest, jak nevázat poskytované služby jen na dotace. „Chtěli jsme dát do pohybu mechanismus, který umožní lidem navzájem si pomoci v obtížné situaci. Jedni šijí tašky, druhým je poskytována odborná pomoc Centra Kašpar za výtěžek z těchto prodaných tašek," dodala.

Autoři | Foto Centrum Kašpar

Štítky benefice, centrum Kašpar, Liberec, Lucie Bílá, Jakub Jarolím, Liběna Rochová-Svobodová, ELEGA, kabelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na benefici v liberecké galerii bude v nabídce přes 500 kabelek a tašek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.