Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Užijte si advent kousek za hranicemi. Vánoční trhy v Žitavě zahájí velkolepá Slavnost světel

Druhý adventní víkend se celé žitavské náměstí rozsvítí a zahalí do pravé vánoční atmosféry. V sobotu 8. prosince v 11 hodin tu odstartují nejen tradiční vánoční trhy, ale také velkolepá Slavnost světel.

Trhy nabídnou výrobky řemeslníků z Horní Lužice, ochutnat budete moci svařené víno s horkými třešněmi, vánoční čaj s perníčky, bratwurst a další kulinářské speciality. Po celý víkend budou otevřeny i přilehlé obchody, v sobotu do 20.00 hod. a v neděli do 19.00. Nudit se nebudou ani děti. Ty přivítá Santa Claus s anděly a pozve je na loutkové divadlo. Se svojí proslulou Science Show se tu představí i tým liberecké iQLANDIE.

Po setmění kolem 16. hodiny pak čeká návštěvníky výjimečná podívaná. Jak v sobotu, tak v neděli ozáří náměstí nevšední světelná show. A pokud nestihnete dorazit o druhém adventním víkendu, nezoufejte. Vánoční trhy v Žitavě budou trvat až do neděle 16. prosince.

Jazykové bariéry se bát nemusíte, obchodníci a trhovci jsou nejen z Německa, ale i Česka nebo Polska. Pokud pojedete autem, parkovat můžete v centru města na vyznačených místech „Parkschein“ s poplatkem 1–2 eura. Naopak při cestě vlakem vás čeká pouhých 10 minut příjemné procházky na žitavské náměstí.

Tisková zpráva | Foto Vánoční trhy Žitava

Štítky Žitava, vánoční trh, slavnost světel, advent, vánoční trhy, slavnost, Santa Claus, Horní Lužice, Německo, Polsko, Česko

Užijte si advent kousek za hranicemi. Vánoční trhy v Žitavě zahájí velkolepá Slavnost světel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.