Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci se bude točit seriál z druhé světové války. Natáčení uzavře dvě ulice v centru

V centru města se bude opět natáčet. Tentokrát ale půjde jen o dva dny z neděle na pondělí. Půjde o seriál World on Fire odehrávající se během druhé světové války. Točí se pro BBC a v hlavní roli se představí Brian J. Smith známý třeba ze seriálu Sense8.

Přípravy začnou v neděli 9. prosince, samotné natáčení je pak na programu v pondělí. Seriál se v Česku natáčí už od září, nyní se na dva dny štáb přesune pod Ještěd.

World on Fire sleduje osudy jednotlivců během druhé světové války. První série seriálu mapuje osudy lidí v Polsku, Paříží, Berlíně a v Anglii.

Natáčet se bude u kostela sv. Antonína, proto bude uzavřena ulice Kostelní. Další část natáčení proběhne v kavárně Pošta, a proto bude v pondělí uzavřen most před kavárnou (doprava od kostela sv. Antonína bude vedena kolem Divadla F. X. Šaldy, z ulice Rumjancevova bude možné odbočit pouze do Sokolské ulice). Omezeno bude i parkování ve zmíněných ulicích.

Pro některé scény exteriérů, které se budou natáčet před Divadlem F. X. Šaldy, budou použity svastiky.

Seriál půjde do distribuce v roce 2019. V jednom z dílů se objeví také Helen Hunt.

Autoři | Foto

Štítky natáčení, Liberec, World on fire, BBC, film, druhá světová válka, Brian J. Smith, Česko, Polsko, Paříž, Helen Hunt, Berlín, Anglie, Ještěd, kostel, kavárna

V Liberci se bude točit seriál z druhé světové války. Natáčení uzavře dvě ulice v centru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.