Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam na svatého Štěpána? Na Štěpánku, do kostela nebo třeba na Bedřichov

Vánoce jsou za námi. Dárky už jsme rozbalili a nejbližší příbuzné navštívili. A co tedy podniknout na druhý svátek vánoční? Můžete navštívit například některou z vánočních mší nebo koncertů.

Rozhledna tyčící se nad Kořenovem v tento den k návštěvě přímo vybízí, však se jmenuje Štěpánka a podle ní i akce Na Štěpána na Štěpánku. Klub českých turistů Benešov u Semil navíc pro účastníky svátečního výšlapu na toto místo připravili i pamětní listy, které budou připraveny v Turnovské chatě pod rozhlednou. Klub se následně i se všemi turisty vydá na třináctikilometrový výlet do Rokytnice nad Jizerou.

Vánoční koncert s písněmi od Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Johanna Sebastiana Bacha a dalších si můžete vychutnat na státním zámku Sychrov a spojit tak hudbu i s krásným výletem. Tradiční koncert v zámecké galerii začíná v 16 a podruhé v 18 hodin.

Bedřichov je na svatého Štěpána vyhlášen svou akcí Půjdem spolu do Betléma. U kostela sv. Antonína Paduánského se každoročně sejdou stovky lidí a nechybí dokonce ani velbloud. Slavnostní průvod vyrazí v 16:45 hodin z centrálního parkoviště.

Pokud byste si rádi zazpívali vánoční písničky, pak zajděte do kostela sv. Václava v Rychnově u Jablonce nad Nisou na Svatoštěpánské zpívání. Nazdobený kostel a jesličky si můžete prohlédnout od 14:30 do 16:30. Ve tři hodiny navíc vystoupí Rychnovské trio+.

Jazzu bude věnován večer U Bílýho černova v České Lípě. Vystoupí zde JazzBakers a JamSessions od 20 hodin.

Pěvecký sbor a komorní orchestr Regnis zve pro změnu do kaple Vzkříšení ve Vratislavicích, kde v 18 hodin zazní Česká mše vánoční. Další Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání souboru Ještěd se koná i v kostele sv. Antonína Velikého v Liberci od 16:30.

Další koncert můžete navštívit v Kryštofově údolí v kostele sv. Kryštofa. Od 18 hodin zde v rámci Svatoštěpánského koncertu vystoupí varhaník Alfred Heberman a zpěvačka Monika Machovicová.

Do Kulturního centra Střelnice v Turnově zamiřte, pokud si chcete užít porci funkových hitů v podání Funk Corporation. Koncert Funky Xmas začíná ve 20 hodin.

Foto pixabay.com

Štítky svatý Štěpán, koncert, mše, kultura, betlém, kostel, Bedřichov, Vánoce, Johann Sebastian Bach, Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Klub českých turistů, Kryštof, Antonín z Padovy

Kam na svatého Štěpána? Na Štěpánku, do kostela nebo třeba na Bedřichov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.