Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Lemberk dorazí filmaři. Ke vznikajícímu filmu Poslední aristokratka hledají komparzisty

V druhé polovině ledna obsadí zámek Lemberk a jeho okolí filmový štáb. Ten nyní hledá z komparzisty z okolí zámku, kteří budou mít možnost si zahrát v jedinečném humorném příběhu podle stejnojmenného románu Poslední aristokratka.

Satirický snímek je zasazen do druhé poloviny devadesátých let a vypráví o hraběti Františku Antonínu Kostkovi z Kostky. Ten emigroval za velkou louži a po sametové revoluci se vrací zpět do Čech. V hlavních rolích se představí oblíbené české hvězdy jako Pavel Liška, Tatiana Vilhelmová, Hynek Čermák nebo Martin Pechlát a Tatiana Pauhofová.

Za celým filmem navíc stojí jeden z nejlepších českých režisérů, Jiří Vejdělek. Ten má na kontě úspěšné snímky jako Ženy v pokušení, Muži v naději, Roming, Účastníci zájezdu nebo Václav.

Máte chuť si zahrát po boku velkých hvězd? Pak se můžete přihlásit produkci do komparzu. „Hledáme ženu, muže i děti pro natáčení v termínu 17. až 20. ledna,“ uvádí produkce. Je možné se přihlásit na všechny dny, nebo jen na některé. Důležité je, aby lidé byli schopni se na natáčení dopravit sami. „Pokud máte zájem, zašlete nám svou fotografii, jméno a příjmení, věk, bydliště a telefon na e-mail metv@seznam.cz.“

Autorem románu Poslední aristokratka, který je zároveň již čtvrtým pokračováním série Aristokratka, je Evžen Boček. „Autor promítl do románu s nadsázkou a lehkostí své kastelánské a průvodcovské zkušenosti,“ komentuje režisér Jiří Vejdělek. Přestože jsme vám již prozradili některé osobnosti, o tom, kdo si zahraje jednu z hlavních postav v podobě dcery Františka Kostky, se teprve rozhoduje.

Stejně jako jména slavných herců jsou stejně zvučná i jména z filmového štábu. O scénář se postarali již zmíněný Jiří Vejdělek společně s Terezou Dusovou. Autorkou kostýmů je Katarína Hollá a o kameru se postará Vladimír Smutný.

Vedle Lemberku se bude natáčet i na státním zámku Milovice. Ten byl totiž i předlohou pro románovou Kostku. Producenti filmu, Ondřej Zima a Silvie Michajlova, jsou ze společnosti Evolution Films, která má za sebou řadu úspěšných filmů i seriálů, jako například Okresní přebor, Trpaslík i celovečerní snímky jako František je děvkař nebo Učitelka.

Foto vyletnik.cz

Štítky Lemberk, film, natáčení, Poslední aristokratka, Vejdělek, komparz, román, Jiří Vejdělek, Pavel Liška, Tatiana Dyková, Hynek Čermák, Martin Pechlát, Táňa Pauhofová, Sametová revoluce, Česko

Na Lemberk dorazí filmaři. Ke vznikajícímu filmu Poslední aristokratka hledají komparzisty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.