Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zamilovali jste si film Vesmírna odysea? Výstava v Oblastní galerii je jím inspirována

Oblastní galerie Lázně v těchto dnech nenabízí pouze výstavu grafika Jana Měřičky, ale také představuje speciální expozici mladé dvojice s názvem 2051:Algorithm, která se zaměřuje na moderní svět a novodobý trend v podobě chytrých telefonů.

Jak říkají sami autoři Šárka Koudelová a Ondřej Basjuk: „Kultovní film Stanleyho Kubricka pro nás byl určitým algoritmem.“ Výstava upoutá všechny smysly návštěvníka a každý v ní nalezne něco jiného. Autoři poukazují na neuchopitelnost pravdy a často stírají rozdíl mezi realitou virtuální a tou „pravou“?

Kdo na výstavu zavítá, rozhodně nemůže očekávat pouze fotografie. Nalezne zde mnohem více - video, objekty, zvukové i světelné efekty. To vše ho vtáhne do jiného světa a zároveň možná odhalí kus sebe sama. Výstava zároveň poukazuje na věčný koloběh, i možnou zkázu lidstva.

„Ústředním motivem všech děl jsou historické předlohy v konfliktu s umělou inteligencí,“ uvedl ředitel galerie Jan Randáček. Autoři tak vlastně varují před aktuální dobou a jejími možnými nástrahami, mezi kterými je nejen umělá inteligence, ale enormní množství zpráv, kterým musíme každý den čelit.

 

Štítky kultura, a space odyssey, výstava, lázně, oblastní galerie, galerie, Stanley Kubrick, trend, film

Zamilovali jste si film Vesmírna odysea? Výstava v Oblastní galerii je jím inspirována  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.