Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Proč je naše společnost rozdělená? Do Liberce přijede diskutovat režisér Petr Zelenka

V Knihkupectví Fryč se tentokrát bude diskutovat o knize Naomi Kleinové Ne nestačí, kteá se věnuje tématu rozdělené společnosti a působení prezidenta Trumpa. O knize i rozdělené společnosti pak budou diskutovat režisér Petr Zelenka a sociolog Ondřej Císař. Akce začíná v úterý v 18 hodin.

„Trump, jakkoli působí jako extrém, nepředstavuje ani tak odchylku jako spíš logické vyústění - koktejl smíchaný z těch prakticky nejhorších trendů minulého půlstoletí,“ říká autorka Naomi Kleinová, která strávila posledních dvacet let studiem obchodních značek, klimatických změn a využívání šoku pro politické účely. Podle ní už nestačí jen říkat ne, ale musí se vymyslet plán na uzdravení společnosti.

Proč je naše společnost rozdělená? Jaká jsou navrhovaná řešení a jak souvisí české prostředí se současnou náladou ve světě? O tom budou u Fryče diskutovat dva zajíaví hosté.

Petr Zelenka 

je český scénárista, dramatik a filmový režisér. Je držitelem Ceny Alfréda Radoka za divadelní hru Příběhy obyčejného šílenství a hned několika filmových cen Český lev (Knoflíkáři, Rok Ďábla, Karamazovi, Ztraceni v Mnichově). 

Doc. PhDr. Ing. Ondřej Císař, Ph.D.

je český politolog a sociolog, šéfredaktor Sociologického časopisu, vede přednášky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Jeho výzkum se zaměřuje především na politickou mobilizaci, sociální hnutí a sociologickou analýzu současných demokracií.

Rozdělená společnost: Ne nestačí

  • Knihkupectví Fryč, úterý 29. ledna, 18 hodin
  • Vstupné 60 korun

Autoři | Foto olomouc.cz

Štítky Knihkupectví Fryč, Fryč, debata, Petr Zelenka, Ne nestačí, režisér, Donald Trump, Naomi Kleinová, Liberec, Ondřej Císař, Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy, Praha, Cena Alfréda Radoka

Proč je naše společnost rozdělená? Do Liberce přijede diskutovat režisér Petr Zelenka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.