Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Týden v knihovně vás zavede na Galapágy i k francouzským autorům

Krajská vědecká knihovna v Liberci si na tento týden připravila opravdu bohatý program. Během následujících dní můžete zavítat na zajímavou přednášku o léčení závislých vězňů nebo se třeba připojit do Literárního klubu.

Pokud se chcete během zimy trochu ohřát, nechte se alespoň myšlenkami přenést do Bolívie, Ekvádoru a dalších míst s cestovatelem Michaelem Markem v rámci besedy Galapágy, Ekvádor a Bolívie: Z posledního ráje na zemi až po Tibet Jižní Ameriky. Můžete se těšit na dechberoucí vyprávění i fascinující snímky z cest. Pořad z cyklu Knihovníci a přátelé knihovny cestují zažíná zítra od 18 hodin ve velkém sále ve druhém patře knihovny.

Zítra nebude chybět ani pravidelný Literární klub, který patří všem básníkům, prozaikům a spisovatelům, kteří nechtějí svá díla jen tak schovávat v šuplíku, ale mohou je představit dalším lidem a získat tak i zpětnou vazbu. Navíc od zkušených lektorů mohou dostat užitečné rady, jak ve své činnosti pokračovat. Setkání začíná v 16 hodin. 

V rámci literárních střed si můžete užít Francouzský večer od 17 hodin v čítárně. Večerem s kávou a literaturou vás provede Vladimíra Hamalová.

Ve středu navíc máte možnost setkat se s literárním vědcem a publicistou Jiřím Janáčkem v rámci představení jeho nové knihy Doslovy. Beseda začíná v 18 hodin a moderuje ji Vladimír Píša, jako host vystoupí Václav Helšus.

Nabitý bude i čtvrtek, který nabídne přednášku Realizace ochranného léčení v podmínkách výkonu trestu. Od 17 hodin si tak můžete vyslechnout zkušenosti a způsoby práce se závislými odsouzenými v českých věznicích v podání adiktologa Lucie Zobač.

O hodinu později můžete do velkého sálu zavítat na přednášku kulturoložky a hebraistky Terezy Dubinové, která se zaměří na Bibly - soubor knih různých žánrů a témat.

Foto KVKLI

Štítky kultura, knihovna, program, přednáška, Galapágy, Liberec, Ekvádor, Bolívie, Jižní Amerika, Václav Helšus, Vladimír Píša, Jiří Janáček

Týden v knihovně vás zavede na Galapágy i k francouzským autorům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.