Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Hraběte Harracha připomíná kniha Jana Luštince, který přijede k Fryčovi. Vyhrajte ji

Do Knihkupectví Fryč dorazí ve čtvrtek dlouholetý ředitel Krkonošského muzea v Jilemnici, znalec Krkonoš, Jizerských hor a jejich historie Jan Luštinec. S sebou přiveze novou knihu Jan Nepomuk hrabě Harrach, ze života českého kavalíra. A Liberecká Drbna má pro jednoho z vás výtisk této publikace.

Na hraběte Harracha lidé skoro zapomněli, dluh splácí nová kniha. Stál u zrodu Národního divadla, Národního muzea, podporoval českou věc. Jan Nepomuk hrabě Harrach byl výjimečnou osobností, za minulého režimu záměrně opomíjenou. Dluh mu teď alespoň částečně splácí tato kniha a tento večer. 

„Připomeneme si mistrovství a um starých sklářů, drsné řemeslo tehdejších dřevařů a lesníků a také zajímavý fakt: Při budování krkonošských železnic z Jilemnice do Rokytnice nad Jizerou plánoval hrabě Harrach její napojení na jizerskohorské a pruské dráhy. Málo chybělo a mohlo tu být přímé spojení s Krkonošemi - dodnes ho postrádáme,” říká knihkupec Martin Fryč.

Jan Luštinec: hrabě Harrach a dávné Krkonoše

  • čtvrtek 14. února v 18:00 
  • Knihkupectví a antikvariát Fryč 
  • vstupné 60,- / důchodci a studenti 30,-

Jan Luštinec

PaedDr. Jan Luštinec studoval historii a český jazyk na Pedagogické fakultě v Hradci Králové, později muzeologii na Univerzitě J. Ev. Purkyně v Brně. Od roku 1977 pracuje jako historik v Krkonošském muzeu v Jilemnici, do roku 2018 působil jako jeho ředitel. Je také poutavým vypravěčem.

Chcete vyhrát knihu Jan Nepomuk hrabě Harrach, ze života českého kavalíra? Stačí odpovědět na jednoduchou otázku níže. Ve čtvrtek odpoledne vybereme vítěze, kterého kontaktujeme mailem.

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Fryč, knihkupectví Fryč, kniha, Jan Luštinec, hrabě Harrach, Krkonoše, Nepomuk, Jilemnice, Drbna.cz, muzeum, Jizerské hory, Národní muzeum, Národní divadlo Brno, soutěž, historie, Rokytnice nad Jizerou

SOUTĚŽ: Hraběte Harracha připomíná kniha Jana Luštince, který přijede k Fryčovi. Vyhrajte ji  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.