Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do prestižní soutěže Czech Grand Design se dostaly i dvě firmy z Libereckého kraje

Mezi 88 nominovaných autorů 13. ročníku soutěže Czech Grand Design se dostaly i firmy za našeho regionu - Lasvit a Rautis. Obě společnosti budou soutěžit v kategorii Výrobce roku - Cena design.

Veškeré nominace soutěže, kterou vyhlašuje Akademie designu České republiky, bude bedlivě posuzovat odborná porota sestavena z významných osobností, ať už se jedná o galeristy, kurátory, novináře nebo teoretiky designu. Soutěžící mohou uspět v různých kategoriích od Designéra roku – Cena Ministerstva kultury ČR, Módního designéra roku, přes Designéra šperku roku, Grafického designéra roku, až po Fotografa roku, Ilustrátora roku, Výrobce roku – Cena design pro export a Objev roku. 

Zároveň bude při soutěži vybrána osobnost, která vstoupí do Síně slávy českého designu. „Budu netrpělivě očekávat výsledek soutěže a oběma firmám držet palce. Vtip doplňků Monsters od Lasvitu je pro mě u sklářských výrobků tak trochu nečekaný a elegance vánočních ozdob Geometric z Rautisu zase nabourává představu o tom, jak mají vypadat vánoční ozdoby. Mám ráda, když se překračují zažité stereotypy a formy, takže mám z obou nominací radost,“ uvedla radní Květa Vinklátová.

Soutěž v sobě ukrývá mnohé. Spojuje dlouholetou tradici s moderními myšlenkami, ale zabývá se mnoha zajímavými a důležitými odvětvími, například ekologií. O finalistech se rozhodne již 27. února, slavnostní předání cen je pak plánováno na 20. března.

 

 

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky kultura, Czech Grand Design, soutěž, design, Liberecký kraj, Lasvit, Ministerstvo kultury České republiky, Česko, Květa Vinklátová

Do prestižní soutěže Czech Grand Design se dostaly i dvě firmy z Libereckého kraje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.