Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kresby studentů v nemocnici podporují Tulipánový měsíc zaměřený na onkologicky nemocné

V jablonecké nemocnici v blízkosti zdejší kaple můžete v těchto dnech obdivovat výkresy studentů Střední umělecko-průmyslové školy. Tato díla vznikla v rámci Tulipánového měsíce.

Studenti se touto formou připojili k sedmému ročníku projektu Tulipánový měsíc. Jejich kresby pohladí po duši a rozzáří na tváři kolemjdoucích nejeden úsměv. „Kromě obrazů si mohou návštěvníci nemocnice prohlédnout i vystavené výrobky vytvořené vrchní sestrou ortopedického oddělení Janou Hujerovou,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Hybnerová. Ta prý ruční práce používá jako relaxaci.

Tulipánový měsíc je každoroční akce spolku Amelie. Poprvé se uskutečnil v roce 2013. Jeho cílem je informovat onkologicky nemocné pacienty ale i jejich široké okolí o psychosociální pomoci a zároveň umožňuje různé formy podpory.

Tulipánový měsíc vznikl na podporu onkologických pacientů. „Navíc tato akce zviditelňuje potřebu komplexní péče o pacienty s onkologickým onemocněním,“ vysvětlila Zina Nosková z Centra Amelie.

Autoři | Foto Nemocnice Jablonec

Štítky kresby, kultura, výstava, SUPŠ, Tulipánový měsíc, Amelie, onkologické onemocnění, nemocnice, pacient

Kresby studentů v nemocnici podporují Tulipánový měsíc zaměřený na onkologicky nemocné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.