Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hned několik literárních svátků oslaví Krajský úřad soutěží i miniknihovnou

Na jaře slaví milovníci knih hned několik svátků. Čeká je Světový den poezie, Mezinárodní den dětské knihy, ale také Světový den knihy a autorského práva. A u této příležitosti vyhlášuje Krajský úřad nejen soutěž o Knihu Libereckého kraje, ale také připravil miniknihovnu.

Že vám pojem miniknihovna nic neříká? Pak jste možná slyšeli alespoň pojem knihobudka. Obě jsou si velmi podobné. „Rozdíl je v tom, že se liší formou a nejčastěji mají podobu ptačích budek, poličky, lednice nebo skříňky. Jedná se o tzv. pouliční knihovny, které fungují na principu „půjč a vrať“,“ vysvětluje mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Pokud se vám tak doma válí knížka, kterou už nehodláte číst, ale někoho jiného by mohla zaujmout, můžete ji sem uložit a naopak si si vypůjčit nějakou jinou literaturu. Pokud vám tato kniha přiroste opravdu k srdci, můžete si ji i nechat, jistě by bylo ale fér donést ostatním čtenářům nějakou knížku náhradní. 

Knihu si můžete půjčit domů nebo si čtením zkrátit čekání na úřadě. Miniknihovna je veřejnosti k dispozici během klasických úředních hodin. „Miniknihovna je nejen drobnou službou pro zaměstnance a návštěvníky úřadu, ale zároveň umožňuje podělit se o knížky, které se doma jen tak válí,“ říká radní Květa Vinklátová. Miniknohovnu najdete ve vestibulu úřadu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky knihovna, kniha, soutěž, knihobudka, miniknihovna, krajský úřad, Světový den knihy, Liberecký kraj, svátek, Květa Vinklátová

Hned několik literárních svátků oslaví Krajský úřad soutěží i miniknihovnou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.