Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pět let reportérem na Blízkém východě. Novinář Jakub Szántó přijede k Fryčovi

Jeho tvář znají diváci České televize z nespočtu dramatických reportáží z frontové linie, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí. Jakub Szántó je televizním reportérem od roku 1999, posledních pět let pak strávil na Blízkém východě. O svých zkušenostech napsal knihu Za oponou války, kterou představí v úterý u Fryče.

Jakub Szántó pracuje od roku 1999 jako televizní reportér. Začínal na TV Nova, odkud přešel do České televize. Od léta 2013 působil jako její zpravodaj na Blízkém východě, na který se ve své kariéře soustředí. Jakub Szántó je laureátem Novinářské ceny 2014 a Peroutkovy ceny 2017. Na Univerzitě Karlově ukončil svá studia doktorátem z moderních dějin.

Na debatě u Fryče představí knihu Za oponou války. V knize Jakub Szántó přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel. Barvitým jazykem zprostředkovává pozadí dějinných událostí pohledem očitého svědka. Zároveň poodhaluje a demýtizuje práci žurnalistů uprostřed pohnutých situací a nepředvídatelného vývoje.

Jakub Szántó: Za oponou války

  • úterý 19. 3. 18:00 Knihkupectví Fryč
  • vstupné 60,- / důchodci a studenti 30,-

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Fryč, knihkupectví Fryč, kniha, Jakub Szántó, Blízký východ, válka, Česká televize, Univerzita Karlova, TV Nova, revoluce, státní převrat, teroristický útok

Pět let reportérem na Blízkém východě. Novinář Jakub Szántó přijede k Fryčovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.