Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ocenění pro legendu libereckého divadla. Medaili města dostane herec Ladislav Dušek

Ladislav Dušek je známou libereckou postavou. Lidé ho znají jako herce místního divadla, ale i politika, celkem třikrát byl městským zastupitelem. Medaili města Liberec dostane za zásluhy v oblasti umění a dlouhodobé občanské postoje.

„Pokud znáte pana Duška, víte, že je to principiální člověk, který se drží demokratických zásad,” řekl náměstek primátora Ivan Langr, který ocenění navrhl. „Druhým důvodem je samozřejmě jeho umělecká činnost, která je všem známa,” doplnil.

Ladislav Dušek se narodil v roce 1943 v Praze, hrál divadlo od roku 1969 v Mostě a od září 1989 hraje v Liberci. Absolvoval konzervatoř v Praze. V roce 1989 podepsal Několik vět, vzápětí změnil angažmá do Liberce, aby se vyhnul pravděpodobnému vyhazovu z mosteckého divadla. V Liberci byl postupně třikrát zastupitelem města, v letech 1994 – 1998 i členem rady města. V loňském roce oslavil 75 let.

Medaile města

Medaile města Liberec se uděluje jako čestné ocenění za občanské zásluhy o město Liberec v jakémkoli oboru lidské činnosti. Medaili města Liberce lze také udělit za celoživotní zásluhy. Medaili odevzdává oceněné osobě jménem města Liberce jeho primátor. Ocenění nelze odejmout.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky medaile města, Liberec, Ladislav Dušek, divadlo, ocenění, Praha, Ivan Langer, Most, herec

Ocenění pro legendu libereckého divadla. Medaili města dostane herec Ladislav Dušek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.