Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kavárna Pošta se vrátila do doby svého vzniku. Proběhl tu historický bál

V neorokokových prostorách unikátní liberecké kavárny Pošta se v sobotu konala akce, která jako by byla vystřižena z časů vzniku této stavby, totiž ze závěru 19. století. Z iniciativy libereckého souboru historické hudby FRAGIUM16 zde byl pořádán historický "poštovní" bál v dobovém stylu.

Bálu se kromě více jak patnáctičlenného tanečního orchestru účastnilo i několik desítek dam a pánů v dokonalých replikách dobových oděvů. 

Celé organizace tance a tanečního pořádku se ujala přední česká odbornice na historický tanec, muzikoložka Hana Tillmanová, několik vlasteneckých písní zapěl Jiří Bartoloměj Sturz člen pořádajícího souboru a opery Šaldova divadla. Celou organizaci měl pak na svědomí hráč na fagot a jeden z uměleckých vedoucí FRAGIa, Pavel Jirásek.

Akce je mimo jiné důkazem, že prostor kavárny Pošta občas mylně označované za secesní stavbu, nabízí celou škálu možností, jak alespoň částečně připomenout její původní funkci.

Tisková zpráva | Foto Veronika Surkovová

Štítky Kavarná Pošta, Liberec, bál, ples, kavárna, Jiří Bartoloměj Sturz, Pavel Jirásek, styl, Divadlo F. X. Šaldy

Kavárna Pošta se vrátila do doby svého vzniku. Proběhl tu historický bál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.