Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Liberce se vrací Tatrhy, budou součástí oslav Dne Země

Poprvé se komunitní trhy spojí s oslavou Dne Země. Nově nabídnou Tatrhy speciální část opravárenských dílen, kde si mohou lidé nechat opravit své rozbité věci.

Oblíbené Tatrhy se v dubnu opět vrátí do Liberce, konkrétně do parku Clam-Gallasů u libereckého zámku. Konat se zde budou v neděli 14. dubna od 10 do 17 hodin. Letos nabídnou celou řadu novinek. Mezi ně právě i zmíněné zapojení do oslav Dne Země.

„Den Země je pro neziskové organizace, které se zabývají ochranou životního prostředí, příležitost se představit,“ uvedl radní Jiří Löffelmann. Skvěle si tak s lokálními výrobci padnou do noty. Letos se totiž celá řada řemeslníků na Tatrzích zaměří na opravování věcí. „Na Tatrzích nebude chybět například oprava oblečení v podobě liberecké Zašíwárny, oprava elektroniky, mobilů nebo broušení nožů,“ sdělila organizátorka Klára Kašparová.

Návštěvníci se mohou těšit i na koncert české harfenistky Barbory Plaché. Ta vystoupí pod širým nebem v 11 hodin. Součástí Tatrhů bude i stan konference TED. Ta se snaží šířit do světa významné myšlenky a poznatky z vědy, techniky, vzdělávání i politiky.

Foto Tatrhy

Štítky Tatrhy, trhy, Liberec, park Clam-Gallasů, Den Země, slavnost, Jiří Löffelmann, Barbora Plachá

Do Liberce se vrací Tatrhy, budou součástí oslav Dne Země  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.