Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Regionální ozvěny Febiofestu v Kině Varšava představí 
tři silné životní příběhy. Soutěžte o volné vstupenky

Pražský 26. ročník mezinárodního filmového festivalu Febiofest je za námi, ovšem v Liberci to teprve začne. V rámci regionálních ozvěn k nám putují tři skvělé snímky z nichž jeden získal dokonce Oscara. Filmoví fanoušci se tak ve dnech 11. až 13. dubna mohou těšit na tři silné životní příběhy. Zažijete fascinaci, radost, strach i napětí, a to všechno v jedinečném prostředí libereckého Kina Varšava. Pojďte s námi soutěžit o volné vstupenky.

První snímek nadchne milovníky lezectví a adrenalinu. Americký dokument Free Solo vás doslova přiraví o dech. S napětím budete sledovat každý pohyb Alexe Honnolda, který před zraky kamer sám bez jakéhokoliv jištění zdolal jako první devět set metrů vysokou skalní stěnu El Capitan v Yosemitském národním parku. Tento příběh výjimečného sportovce a člověka sklízí od začátku nadšené reakce, a tak není divu, že získal Oscara za nejlepší dokumentární film. 

Pocta módní ikoně

Febiofest se rovněž zaměřuje na filmy, které vzdávají poctu významným osobnostem, jedna taková patří i Vivienne Westwoodové, ikoně současného světa módy. Film Westwood: Punk, Icon, Activist je chronologicky poskládaný dokument z archivních záběrů, rozhovorů a hraných zrekonstruovaných scén, který diváka zasvětí do období dospívání této módní návrhářky, ukáže zrod punku, kterého se Vivienne aktivně účastnila, i čtyřicet let jejího působení ve světě módy. 

Třetí příběh je mnohem blíž našim končinám. Ostrým nožem je celovečerní debut slovenského režiséra Theodora Kuhna. Kriminální drama vzpomíná na skutečnou vraždu, která se odehrála v roce 2005 na Slovensku. Chyby a selhání ze stran policie i justičního systému komplikovaly dopadení pachatelů. Zdrcený otec si pro spravedlnost za zavražděného syna nakonec musel dojít sám. 

Přijďte zažít silné emoce do libereckého Kina Varšava. Vstupenky jsou k zakoupení na pokladně kina.

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům Lucii Langové a Aleši Reinerovi. Info jsme poslali do emailu.

Tisková zpráva

Štítky Febiofest, Liberec, festival, filmy, Varšava, kino, vstupenka, Kino Varšava, Ceny Oscar, filmový festival, El Capitan, Yosemitský národní park, Slovensko

Regionální ozvěny Febiofestu v Kině Varšava představí 
tři silné životní příběhy. Soutěžte o volné vstupenky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.