Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na slavnostní zahájení libereckých ozvěn Febiofestu dorazí i režisér Fero Fenič

Již 11. dubna se v libereckém Kině Varšava začínají promítat vybrané filmy v rámci Regionálních ozvěn Febiofestu. Na nostalgickou návštěvu i slavnostní uvedení přijede československý režisér, scénárista, a především zakladatel Febiofestu Fero Fenič.

Když v roce 1993 uspořádal Fero Fenič v Praze první Febiofest, byla to poměrně malá akce jen pro přátele a filmové fanoušky. Během 26 let se však proměnila ve významný filmový festival. Postupem času se Febiofest chtěl přiblížit také filmovým fanouškům mimo hlavní metropoli, a tak vznikly první regionální ozvěny Febiofestu, které putovaly i do Liberce.

„Febiofest je skvělý filmový festival, jehož ozvěny mají v Liberci dlouholetou tradici snad i díky silné základně místních filmových fanoušků. Fero Fenič si vybral Liberec jako první město, kde se regionální ozvěny Febiofestu promítaly a konalo se to právě ve Varšavě.  Od té doby, až na pár výjimek, festival v našich prostorách hostíme téměř pravidelně. A je nám velkou ctí,“ uvedl Ondřej Pleštil, Statutární ředitel spolku Zachraňme kino Varšava.

Diváci se od čtvrtka 11. do soboty 13. dubna mohou těšit například na filmovou poctu největší ikoně současné módy Vivienne Westwoodové, slovenské kriminální drama Ostrým nožem či oscarový dokument Free Solo. Všechny tři snímky budou rozhodně stát za podívanou. 

Kompletní program můžete zhlédnout na stránkách kina. Lístky jsou k zakoupení na pokladně v Kině Varšava. Promítání filmu Free Solo je zdarma.

Tisková zpráva | Foto Sára Šindelářová

Štítky Febiofest, Liberec, festival, filmy, Varšava, kino, Fero Fenič, Kino Varšava, režisér, Praha, slavnostní zahájení, Vivienne Westwood, filmový festival, film

Na slavnostní zahájení libereckých ozvěn Febiofestu dorazí i režisér Fero Fenič  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.