Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pletení pomlázek, speciální prohlídky Grabštejnu nebo výstava koček

V následujících dnech si můžete užít přípravy na Velikonoce jako je tradiční barvení vajíček nebo pletení pomlázek. Můžete ale vyrazit i na koncert, výstavu nebo se proběhnout a podpořit dobrou věc.

V budově liberecké radnice si můžete až do 23. dubna prohlédnout tvorbu dětí z libereckých mateřinek s názvem Velikonoce očima dětí.

Zamířit můžete i do Centra Babylon, a to buď na Mezinárodní výstavu koček Liberec, která potrvá celý víkend, nebo na tradiční velikonoční jarmark Velikonoční veselí, který začíná již dnes.

Pokud si chcete užít Velikonoční koncert, můžete zavítat do kostela sv. Bonifáce, kde v neděli od 18 hodin za varhany usedne Ondřej Valenta a s houslemi bude kouzlit Šárka Petříková.

Naivní divadlo v Liberci uvede v sobotu hned dvě pohádky, a to Jak chodil Kuba za Markytou a Tři pradleny. A co je spojuje? Třeba to, že lenost a hloupost se nevyplácí. Představení začíná v 10 a 11 hodin.

Již tradiční jarní charitativní událostí je Velikonoční běh v Liberci, který pořádá RunBo Team Liberec. Vyběhnout a podpořit dobrou věc můžete v neděli i vy. Start proběhne v 14:30 u liberecké radnice. Celý výtěžek bude věnován organizaci Rodina24, která v Libereckém kraji pečuje o seniory a osoby s demencí.

Nesmíme zapomenout ani na Tygry! Komu se nepodařilo sehnat lístek na dnešní hokejový zápas, může souboj Tygrů s Oceláři sledovat na náměstí před libereckou radnicí. Začíná se v 17 hodin.

Kulturní centrum Vratislavice 101010 dnes od 20 hodin ožije legendární skupinou Mig 21 v rámci Hurá tour.

Pokud přemýšlíte nad výletem, pak můžete zvolit třeba Grabštejn, projít se po okolí a navštívit Velikonoční prohlídky na Grabštejně, které začínají dnes a potrvají až do Velikonočního pondělí. Dozvíte se zde něco nejen o jarních svátcích, ale také o rodu Clam-Gallasů a Gallasů.

Speciální prohlídky si užijete i v rámci akce Velikonoce na zámku Lemberk. I zde jsou prohlídky od dneška do pondělí věnované jarním svátkům a Clam-Gallasům.

Potřebujete poradit s pletením pomlázky? Pak v neděli nesmíte chybět v Domě Řemesel v Kryštofově Údolí. Na velikonoční neděli zde proběhne Pletení pomlázek z připravených proutků. Vedle pomlázky si můžete vyrobit i další zajímavé dekorace.

Foto Archiv hradu Grabštejn

Štítky tipy na víkend, akce, kultura, kulturní přehled, Lemberk, Grabštejn, Velikonoce, pomlázka, výstava, Liberec, radnice, Ondřej Valenta, Centrum Babylon Liberec, Velikonoční pondělí, Mig 21

TIPY NA VÍKEND: Pletení pomlázek, speciální prohlídky Grabštejnu nebo výstava koček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.