Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O titul Vesnice roku bude v kraji bojovat celkem 16 obcí

Letos proběhne už pětadvacátý ročník soutěže Vesnice roku. Komise letos zavítá na celkem 16 míst. Nejvíce přihlášených obcí je z Liberecka. Zato Jablonecko značně pokulhává, z této lokality se přihlásila jen Zlatá Olešnice.

Komise se zaměří na celkový vzhled obce i svůj bystrý zrak bude upírat i na péči o zeleň, přehled služeb i vize vedení obce do budoucna. „Slavnostní vyhlášení obcí z Libereckého kraje proběhne v srpnu,“ komentoval Jan Mikulička z Libereckého kraje.

Nejlepší vesnice se probojuje i do celostátní kola. O té nejlepší z nejlepších, která si právoplatně zaslouží označení Vesnice roku se rozhodne v září na Jarmarku venkova v Luhačovicích.

Do letošní soutěže se přihlásila například obec Bozkov vyhlášená svými krásnými dolomitovými jeskyněmi, Bílý Kostel nad Nisou, Svijany, Vyskeř, Poniklá nebo třeba Stráž pod Ralskem. Tak uvidíme, která se nakonec ukáže jako ta nejlepší.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Vesnice roku, soutěž, Liberecký kraj, kultura, okres Jablonec nad Nisou, Zlatá Olešnice, Luhačovice, Bozkov, Bílý Kostel nad Nisou, Svijany, Vyskeř, Poniklá

O titul Vesnice roku bude v kraji bojovat celkem 16 obcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.