Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzejní noc se vrací do budoucnosti. Chybět nebude ani robot

Už tento pátek se v několika muzejních institucích koná oblíbená Muzejní noc. Otevřená bude třeba liberecká galerie, iQlandie nebo jablonecké muzeum. Letošní ročník má téma návrat do budoucnosti. Vstup na akci je zdarma.

„Akci letos zaštítí společné téma, kterým je návrat do budoucnosti,“ řekla Petra Kašková, koordinátorka programu. „Téma se odrazí především ve výtvarných dílnách, které budou probíhat ve vybraných institucích, v některých pódiových vystoupeních. Chybět nebude ani robot,“ dodala. Do celovečerního programu, který bude probíhat mezi 18. hodinou a půlnocí, budou mimo jiné zařazeny komentované prohlídky stálých expozic i krátkodobých výstav muzeí a galerie.

Hlavní program na uzavřené křižovatce

V Liberci se bude hlavní část programu odehrávat na uzavřené křižovatce mezi Severočeským muzeem, Technickým muzeem a Oblastní galerií, kde bude umístěno pódium se zábavným doprovodným programem – pěveckými, tanečními a hudebními vystoupeními, a také stánky s občerstvením nebo výtvarnými workshopy. Severočeské muzeum bude kvůli rekonstrukci stále uzavřené, ale výjimečně zpřístupní věž. Výtvarnou dílnu Severočeského muzea najdete ve stanu před budovou. Technické muzeum návštěvníkům předvede čtyři technicky rozmanité pavilony, včetně pavilonu s vozy luxusních značek jako Rolls-Royce nebo Cadillac.

Velkou změnu letos hlásí iQLANDIA, která stěhuje svůj program zpátky domů. Své brány otevře v 16 hodin všem malým i velkým příznivcům vědy za snížené vstupné – 50% sleva na veškeré vstupné.

Muzejní noc 2018

Sobota, 19. května 2018, 09:36

Muzejní noc 2018
Muzejní noc 2018

Vratislavice nad Nisou lákají především fanoušky automobilového průmyslu k prohlídce unikátních exponátů. Rodný dům Ferdinanda Porscheho si připravil komentované prohlídky všech expozic, výtvarnou dílnu pro děti nebo specialitu v podobě UV občerstvení. Automuzeum Vratislavice nabízí komentované prohlídky svých nejlepších exponátů nebo ochutnávku piv pivovaru Konrad.

Jablonecké Muzeum skla a bižuterie k příležitosti 115. výročí vypustí symbolických 115 balónků směrem k obloze, a to přesně v 18.00 hodin. Dále představí výstavu od historie po současnost s pohledem do budoucnosti. Dům manželů Scheybalových nabídne kromě komentovaných prohlídek a výtvarné dílny také pohádky pro děti nebo neobyčejné skleněné hudební vystoupení.

Podobně jako v minulých letech bude zajištěna kyvadlová doprava historickými autobusy a tramvajemi mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou se zastávkou ve Vratislavicích nad Nisou.

Podrobný program jednotlivých organizací je k dispozici na webových stránkách, Facebooku a v informační brožuře, která bude zdarma k dispozici v zúčastněných institucích a v infocentrech. V brožurce rovněž návštěvníci naleznou jízdní řády historických autobusů a tramvají.

Autoři | Foto

Štítky Muzejní noc, Liberec, Jablonec, galerie, muzeum, robot, Severočeské muzeum v Liberci, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Ferdinand Porsche, Facebook, Cadillac, Rolls-Royce, výstava

Muzejní noc se vrací do budoucnosti. Chybět nebude ani robot  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.