Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Beko Fresh festival naservíroval dva dny gastro zážitků

Dva dny skvělého jídla, pití, ochutnávání, zážitků, skvělého počasí a hlavně pohody si užili návštěvníci letošního Beko Fresh festivalu v Liberci. Tradičně nejvíc vtipkoval Zdeněk Pohlreich a jako nejlepší restauraci festivalu svým on-line hlasováním návštěvníci vybrali Q Burger Bar.

„V Liberci pořádáme festival potřetí a jsme moc rádi, že si našel svoje fanoušky a věrné návštěvníky, kteří si umí festivalovou atmosféru skutečně užít. Letos jsme pro hosty festivalu vylepšili nejen nabídku, ale také odpočinkové zóny, přidali místa k sezení a velkokapacitní stan. Že to byl krok správným směrem, nám potvrzují pozitivní ohlasy. Ale jak se říká: Festival skončil, ať žije festival, takže už teď vymýšlíme upgrade na příští rok,“ říká pořadatel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Novinka nadchla

Street food – letos poprvé ve velkém měřítku a osvědčil se. Food trucky a street bistra jsou poměrně novým konceptem a na festivalu se kuchaři těchto podniků nezastavili. Prostě jídlo na ulici do budoucna už nebude langoš nebo párek v rohlíku, na Beko Fresh festivalu si návštěvníci vyzkoušeli, že to jde i jinak, a že skvěle „na ulici“ chutnají burgery, chlebíček
s avokádem, poké bowl nebo originální polévky z okénka food trucku. 

Beko Fresh Festival 2019

Úterý, 28. května 2019, 10:01

Beko Fresh Festival 2019
Beko Fresh Festival 2019

Za klasiku by se dal považovat Zdeněk Pohlreich, který svými kuchařskými show přilákal k hlavnímu pódiu spoustu lidí. Příznivce dobrého jídla a znalce Gastromapy potěšilo vystoupení a následná autogramiáda herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtil svoji novou knihu a páteční festivalový program zakončil Listováním. Během dvou dnů mohli návštěvníci vidět v akci také šéfkuchaře Radka Davida nebo Romana Vaňka či Petra Stupku.

Kdo nevyzkoušel mořského ježka, šneka nebo saranče, jako by na festivalu nebyl. Extrémní gastronomie potěšila znalce a byla výzvou pro experimentátory – fotka s tarantulí na talíři teď zdobí nejeden instagramový profil.

Drinky, káva, pohoda 

Dobré víno, vychlazené pivo, koktejl nebo voňavá káva – každý si přišel na své a díky rozšířeným odpočinkovým zónám si užil u jídla a pití nezbytnou „festivalovou“ pohodu. V pivní zóně dotvářela atmosféru živá hudba, ve vinařské zóně someliér vedl řízené degustace, Školou kávy pod vedením Roberto Trevisana si návštěvníci prošli v De Longhi coffee stage a děti se zabavily vařením v Haribo Mini Workshop stage.

Tisková zpráva

Štítky fresh festival, beko, pohlreich, vaření, jídlo, festival, Zdeněk Pohlreich, Liberec, káva, restaurace, Lukáš Hejlík, Roman Vaněk, pití

FOTO: Beko Fresh festival naservíroval dva dny gastro zážitků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.