Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Víkend bude patřit dětem i neckyádě

Tenhle víkend je doslova nacpaný akcema a to zejména těma pro děti. Tak je vemte a zajděte na nějakou fajn akci.

Návštěvu Lemberku můžete spojit se Zdislavinou poutí a městskými slavnostmi v Jablonném v Podještědí. Od sedmi hodin budou v bazilice probíhat mše a v 17 hodin se uskuteční koncert. Hlavní program ale bude na zdejším koupališti. Děti by měly rozhodně zamířit k zámku Nový Falkenburk, kde bude připraven Den s pohádkovými bytostmi v Mokřadech.

V Horním Hanychově se zítra bude konat Pohádkový les a Den dětí. Rodiny mohou startovat od 9:30 do 11:30 na kolečku v Horním Hanychově. Cíl cesty je U Spáleniště, kde nebude chybět doprovodný program. Akce je vhodná i pro kočárky a délka trasy je asi 5 kilometrů.

Pokud už se nemůžete dočkat fesťáků, zamiřte zítra na Maloskalskou noc. Program bude připraven už od 9 ráno. Soutěže, atrakce, tvůrčí dílny, toho všeho si budou moci děti užít dosyta. V 10 hodin odstartuje vyhlášená neckyáda a od 14 už začne vyhrávat první kapela. Vystoupí Lipo, Petr Kolář, Walda Gang nebo třeba Těla.

Den dětí si na zítřejší den připravila i liberecká ZOO, během kterého mají děti v doprovodu dospělého volný vstup.

Tradiční oblíbenou akcí je Pohádková přehrada, která se koná každý rok u vodní nádrže Mšeno v Jablonci. Rodiny s dětmi čeká mnoho zajímavých úkolů a pohádkových postav. Na cestu se můžete vydat v neděli od 9 hodin.

V Jilemnici se zítra konají pro změnu Krkonošské pivní slavnosti. Zázemí akce je na Masarykově náměstí. Můžete ochutnat desítky různých piv. Aby se nebavili jen dospělí, bude připraven koutek se skákacím hradem, atrakcemi, kreativními dílnami a malováním na obličej.

Nemáte ještě dětských dnů dost? Tak můžete zítra zamířit třeba do České Lípy, na Černou Studnici, do Zákup, Doks, Nového Boru a v neděli třeba na Grabštejn.

Foto archiv pořadatele

Štítky kultura, akce, víkend, Lemberk, Mezinárodní den dětí, Liberec XIX-Horní Hanychov, Jablonné v Podještědí, Nový Falkenburk, Cesta pohádkovým lesem, Petr Kolář

TIPY NA VÍKEND: Víkend bude patřit dětem i neckyádě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.