Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Poslední představení a konec. Liberecké divadlo se na pět měsíců zavírá

Historická budova divadla F. X. Šaldy v Liberci bude kvůli modernizaci topení a klimatizace za bezmála 23,5 milionu korun pět měsíců uzavřená. Posledním představením byla sobotní druhá premiéra muzikálu Divotvorný hrnec, znovu otevřít by se mělo divadlo na začátku listopadu.

Podle ředitelky novou vzduchotechniku i topení nutně potřebují. „Kdo do divadla chodí často, tak ví, že je tam téměř nedýchatelno, protože vzduchotechnika prakticky nefunguje. A topení je velmi staré, takže někde je vedro, někde zase naopak zima, třeba v orchestřišti," řekla ředitelka divadla Jarmila Levko.

Uzavření divadla bude mít vliv na účinkování všech tří jeho souborů. „Opera bude hodně jezdit po vlastech českých, to znamená má tam hodně zájezdů, které nám jednak doplní tržby a jednak udělají dobré jméno našemu městu, našemu divadlu," řekla ředitelka.

Činoherní soubor bude zase hrát častěji v libereckém Malém divadle. Podle ředitelky tam z velkého divadla přesunou i některá představení, která nejsou technicky náročná, aby byl repertoár pestřejší. „Dokonce premiéra, která bude 21. června na Malém divadle, Jakub a jeho pán, je koncipovaná tak, že až se otevře velké divadlo, tak se přenese z malého tam," uvedla. Na Malém divadle bude mít některá svá představení i balet.

„A jednak bude jezdit s operou, protože některá představení jsou za účasti baletu," dodala ředitelka.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky divadlo, Liberec, oprava, uzavření, představení, topení, Divotvorný hrnec, Jarmila Levko, Metzlův dům, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední představení a konec. Liberecké divadlo se na pět měsíců zavírá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.