Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižanské léto tentokrát přiveze Ondřeje Vetchého, Anetu Langerovou nebo Čechomor

Úspěšná tradice v Podještědí pokračuje. Od června do září tohoto roku hostí obec Křižany již pátý ročník hudebního a divadelního festivalu Křižanské léto. Záštitu nad ním převzala Květa Vinklátová, krajská radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

I v letošním roce se mají návštěvníci na co těšit. Pod širým nebem jsou pro ně připravena hned čtyři divadelní představení.  Festival začíná 20. června hrou Můžem i s mužem, v níž se představí herečky Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša Zazvůrková.

V hlavní roli Ondřej Vetchý

Třetí červencový den následuje situační komedie s neobvyklou zápletkou Velká zebra aneb jak že se to jmenujete?, v níž v hlavní roli účinkuje Ondřej Vetchý.

Další inscenací je Drahá legrace. Herec Josef Carda v ní ztvárnil úlohu Francoise Pignona, který se začne řídit novým životním mottem Důležité není mít peníze, ale to, aby si lidi mysleli, že je máte. Hraje se 16. července.

Posledním divadelním představením letošního ročníku bude prvního srpnového dne one man show Cavewoman – hledání odpovědi na otázku, co dělá muže mužem a ženu ženou, tentokrát z ženského pohledu v podání Daniely Choděrové.



„Je vidět, že dobrý organizační tým dokáže i mimo velká centra přivézt divadelní kusy se známými osobnostmi českého divadla. V Křižanech se v tomto ohledu dlouhodobě daří výborně,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

O zábavu se postarají také tři hudební produkce.  Osmého srpna legenda českého folku, skupina AG FLEK. Následovat bude Aneta Langerová v pásmu Pod širou oblohou. S kapelou a smyčcovým triem vystoupí 18. srpna. Vedle písní z posledního alba nebudou chybět ani starší skladby v nových aranžích a také poslední singl Hvězda.

Festival zakončí Čechomor

Festival pak zakončí 5. září svým vystoupením skupina Čechomor. Přinese zážitek v podobě nevšední interpretace českých, moravských a slezských lidových písní s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou a také písničky nejen z nového CD Nadechnutí.

„Návštěvníci se mohou těšit na nové pódium, které je v Křižanech od loňské sezóny, úžasné prostředí přírodního amfiteátru, na skvělé umělce a taky na výhled na dominantu Liberce – Ještěd,“ dodala Klára Hrušková za tým Křižanského léta.

Tisková zpráva | Foto Křižanské léto

Štítky Křižanské léto, Křižany, festival, divadlo, léto, Ondřej Vetchý, Čechomor, Aneta Langerová, Květa Vinklátová, kultura, Podještědí, památková péče, cestovní ruch, Vanda Hybnerová, Kateřina Kaira Hrachovcová, Jitka Sedláčková

Křižanské léto tentokrát přiveze Ondřeje Vetchého, Anetu Langerovou nebo Čechomor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.