Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začátkem prázdnin v Malém divadle ožije opět Ambroziáda

V Malém divadle již čtvrtým rokem ve spolupráci s DFXŠ proběhne o prvním prázdninovém týdnu letní Ambroziáda určená dětem z celé republiky. V jednotlivých ateliérech budou mít příležitost vyzkoušet si divadlo, tvorbu filmů nebo třeba práci redaktora. Vše pod dohledem zkušených lektorů, a to i z řad liberecké činohry. Ambroziáda vyvrcholí sobotním představením pro veřejnost, na kterém všichni představí svoji práci za celý uplynulý týden.

„Umělecká agentura Ambrozia pořádá  nejen letní Ambroziády už mnoho let v různých místech ČR, ale v Libereckém kraji dlouho žádná nebyla. Proto jsem před čtyřmi lety agenturu oslovila a nabídla jí spolupořadatelství přímo v prostorách Malého divadla. Je to jediná Ambroziáda která nabízí účastníkům profesionální divadelní  zázemí. Jinde se Ambroziády konají většinou ve školních budovách, proto se ta naše liberecká  stala velmi žádanou,“ uvedla ředitelka DFXŠ Jarmila Levko.

Tábory po celé republice

Ambrozia je umělecká agentura, která již tradičně pořádá tábory po celé republice, kam můžou rodiče poslat své ratolesti. A to nejen o hlavních letních, ale například i o jarních a podzimních prázdninách. Je zde široká nabídka dílen, do kterých se děti mohou přihlásit a během celého týdne pracovat na vzniku vlastního filmu, zahrát si v muzikálu, přičichnout k herectví nebo si udělat vlastní štáb a naučit se práci redaktora. To vše pod dohledem zkušených lektorů, kteří patří mezi nejznámější osobnosti na české scéně. 

Letos bude na 75 účastníků čekat 6 ateliérů. O herecké dílny se v případě liberecké Ambroziády i letos postará herečka činohry DFXŠ Jana Hejret Vojtková. 

Během turnusu si účastníci budou také moci vyzkoušet "Přijímačky nanečisto". V porotě zasednou profesoři z konzervatoří či vysokých uměleckých škol jako je DAMU a JAMU. Každý si tak bude moci vyzkoušet, co talentové zkoušky na umělecké školy obnáší. Porota následně účastníkům pomůže odhalit jak jejich silné, tak i slabé stránky, na kterých je potřeba ještě zapracovat.

Talent show

Každý večer proběhne specifický program. Všichni přítomní se mohou těšit například na Talent show nebo program s názvem Scénky na scénu. Na úplný závěr turnusu připraví účastníci s lektory závěrečné představení, které je přehlídkou všeho, co se děti za celý týden naučily. Tato show je určena nejen rodičům, ale i široké veřejnosti.  

O celý chod akce se stará celkem 16 lidí z provozního personálu, 7 lektorů a 5 pedagogických pracovníků.

 

Tisková zpráva | Foto DFXŠ

Štítky ambroziáda, malé divadlo, léto, divadlo, děti, Metzlův dům, Divadlo F. X. Šaldy, představení, ateliér, Jarmila Levko, Česko, Liberecký kraj, film, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Divadelní fakulta Akademie múzických umění

Začátkem prázdnin v Malém divadle ožije opět Ambroziáda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.