Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Medaili města Liberec obdržel herec a doyen libereckého divadla Ladislav Dušek

V Liberci je třicet let a za tu dobu ho díky jeho divadelním rolím, ale i veřejnému vystupování zná každý Liberečák. Herec Ladislav Dušek nyní obdržel Medaili města Liberec.

Do divadla F. X. Šaldy nastoupil v roce 1989. Ihned se stal jednou z hlavní tváří revoluce, kdy organizoval divadelní stávku a během přelomových dní diskutoval s občany. Své názory ale vyjádřil už o dvanáct let dříve, kdy podepsal Chartu 77. Kromě jeho herectví byly i toto důvody pro udělení medaile.

„Láďova herecká charakteristika v kostce zní: spontánní talent, originalita, poctivost a nerozpačitý tah k úspěchu inscenace,” řekla na slavnostním předání ocenění ředitelka divadla Jarmila Levko.




Ta take připoměnla jeho veřejný život a politiku. „Od roku 1994 do roku 1998 byl zastupitelem města Liberce a současně členem městské rady. A znovu byl potom v zastupitelstvu ve volebním období 2010 až 2014. Pokračoval v prosazování toho, o co mu šlo v sametové revoluci v roce 1989. Měl na to dost energie, přesvědčení a vůle. A má dostatek dodnes,” dodala.

Dušek začínal v divadle na Žižkově, kde se také narodil. V roce 1969 se přesunul do Mostu a o dvacet let později zakotvil pod Ještědem, kde je dodnes doyenem libereckého divadla.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Ladislav Dušek, medaile města Liberec, medaile, ocenění, divadlo, herec, Liberec, Jarmila Levko, Sametová revoluce, Charta 77

Medaili města Liberec obdržel herec a doyen libereckého divadla Ladislav Dušek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.