Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Letní kina v Libereckém kraji zahajují sezonu, v Liberci až v druhé polovině července

Letní kina v Libereckém kraji zahajují sezonu. Jako první odstartovalo ve středu španělsko-francouzským snímkem Všichni to vědí letní kino v Turnově, které patří k nejnavštěvovanějším v Česku. V pátek se přidá letní kino v Jablonci nad Nisou, kde si diváci v anketě pro zahájení sezony vybrali českou černou komedii Teroristka s Ivou Janžurovou. Letní promítání plánují letos tradičně i v Lidových sadech v Liberci nebo v kempu v Hejnicích.

„Loni jsme měli za sezonu červen, červenec, srpen 10 500 diváků, což je rekord. Bylo to podruhé v digitální éře, kdy jsme se dostali přes 10 tisíc diváků. Byla to pro nás perfektní sezona, nemuseli jsme rušit téměř žádné představení," řekl vedoucí kina v Turnově Pavel Krupař. Letní kino v Turnově zahajuje sezonu s každým rokem o něco dříve. „Hlavně ke konci června, kdy už jsou tropy, se divákům do kamenného kina moc nechce," řekl. Promítat se teď bude v Turnově každý den až do konce srpna.

Rodinné filmy

„Připravený je také koncert a nějaká divadelní představení," řekl Krupař. V létě podle něj dávají přednost rodinným filmům, chybět tak nebudou populární animované snímky jako Tajný život mazlíčků 2, Jak vycvičit draka 3, Lví král nebo Toy Story 4. Diváci se můžou těšit i na české filmy Ženy v běhu, Léto s gentlemanem nebo Tlumočník. Kino promítne také hudební snímek Bohemian Rhapsody, který uvede ve středu a znovu pak v červenci a srpnu. „Film Bohemian Rapsody drží v našem kině rekord v návštěvnosti, někteří diváci ho u nás viděli i pětkrát," dodal Krupař.

Také v Jablonci přesouvají v létě digitální techniku do letního kina. Využívají ale vybavení menšího kina Junior a projekce ve velkém kině Radnice zůstává zachována. „Loni v létě na představení přišlo 5800 diváků," řekla mluvčí jabloneckých kin Petra Handlířová. Promítat se bude v Jablonci denně. „Vítáni jsou i ukáznění psí společníci. Kinotým je připraven i na nepřízeň počasí a k zapůjčení jsou zde deky i deštníky," dodala. Diváci se mohou o nejbližším víkendu těšit na Podfukářky nebo novinku Muži v černém: Globální hrozba.

Promítání v Lidových sadech

Tradičně se v létě promítá také v zahradě Lidových sadů u liberecké zoologické zahrady, projekce je z DVD. Promítat se tam bude až od 20. července, kdy je na programu snímek Rivalové. Z DVD tradičně promítají v létě také pod otevřeným nebem v Hejnicích na Liberecku. „Začínáme 13. července českým snímkem Ženy v běhu, celkem je v kempu připraveno pět představení," řekl starosta Hejnic Jaroslav Demčák (Za lepší Hejnice). I v Hejnicích plánují Bohemian Rapsody, na programu je 8. srpna. Diváci se mohou těšit také třeba na českou komedii Po čem muži touží.

Autoři | Foto Kina Jablonec

Štítky ČR, film, kino, Liberecký, AUDIO, letní kino, Liberecký kraj, Liberec, Turnov, sad, představení, Jablonec nad Nisou, Hejnice, Iva Janžurová, Česko, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kina v Libereckém kraji zahajují sezonu, v Liberci až v druhé polovině července  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.