Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČTK připravuje výstavu Okamžiky sametové revoluce. Shání fotografie ze soukromých archivů

Ke třicátému výročí sametové revoluce připravila Česká tisková kancelář (ČTK) projekt, do kterého významně zapojí obyvatele celé České republiky. Cílem je nasbírat od veřejnosti co největší množství fotografií z území tehdejšího Československa nejen z podzimního dramatického dění roku 1989, ale i z událostí, které listopadové revoluci předcházely (např. Palachův týden, srpnové události, trabanty v pražských ulicích).

Téměř každý zná záběry z Václavského náměstí v Praze nebo z Letné. Jak to ale vypadalo v krajských či okresních městech? Podaří se najít třeba i fotografie listopadových událostí z českých a moravských vesnic? Oko každého fotografa se na událost dívá jiným pohledem. Podělte se o ten svůj! 

Ty nejlepší z nasbíraných fotografií se stanou součástí unikátní venkovní výstavy, která se nejprve představí na přelomu července a srpna 2019 na Letní filmové škole v Uherském Hradišti a poté bude v listopadu 2019 ve finální podobně instalována v Praze.

Některé nasbírané fotografie se také mohou stát součástí Fotobanky ČTK, která spravuje nejrozsáhlejší zpravodajský fotoarchiv v České republice. Díky projektu se vytvoří komplexní fotografický obraz událostí revolučního roku 1989, který tak zůstane přístupný i pro další generace.

Pokud máte doma své fotografie nebo snímky, které v roce 1989 pořídili vaši rodiče, prarodiče či příbuzní, a rádi byste se o ně podělili,  více informací najdete tady.

Autoři | Foto Petr Ščurkevič, okamzikysametu.cz

Štítky okamžiky sametu, fotografie, 1989, výstava, ČTK, Sametová revoluce, Česká tisková kancelář, Česko, Listopadová revoluce, Palachův týden, Trabant, Československo, Praha, Letní filmová škola, Václavské náměstí, Letná

ČTK připravuje výstavu Okamžiky sametové revoluce. Shání fotografie ze soukromých archivů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.