Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lví král v tuzemských kinech porazil Spider-Mana

V čele víkendové návštěvnosti českých kin vystřídal další kapitolu filmové série Spider-Man: Homecoming snímek Lví král od studia Disney. Předělávka slavného animovaného snímku s hudbou Eltona Johna při svém vstupu do tuzemských kinosálů přilákala bezmála 88 tisíc diváků a na tržbách získala prvních téměř 14 milionů korun. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila Unie filmových distributorů na svém webu.

Film režiséra Jona Favreaua s hlavním hrdinou lvem Simbou na druhé místo odsunul dosud vedoucí další příběh o Spider-Manovi, který se natáčel i v Česku. Snímek Spider-Man: Daleko od domova za tři týdny vydělal na tržbách v Česku 48 milionů korun.

Pořadí se neměnilo na třetím místě, kde se za Spider-Manem se udržela komedie režiséra Chrise Renauda Tajný život mazlíčků 2, která za pět týdnů zaznamenala téměř 230 tisíc lidí. Čtvrté místo ve víkendové návštěvnosti obsadil s přibližně 9000 diváky novinka v tuzemských kinech, německá komedie Bez věcí nad věcí! Na pátou příčku ze třetí kleslo pokračování hororové série s názvem Annabelle 3. Film scenáristy a producenta Jamese Wana za měsíc zaznamenal tržby 15,22 milionu korun.

Z českých filmů se v první desítce umístila na devátém místě komedie režiséra Martina Horského Ženy v běhu. Za 25 týdnů od premiéry její tržby překročily 192 milionů korun, což z ní dělá komerčně nejúspěšnější český film posledních let.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí americký horor Dětská hra, severské drama Bílý bílý den jehož představitel hlavní role Ingvar Sigurdsson získal ocenění za výjimečný herecký výkon na letošním filmovém festivalu v Cannes 2019 a francouzská komedie Ibiza.

Autoři | Foto Disney

Štítky film, distribuce, Lví král, kino, Spider-Man, Elton John, Walt Disney, komedie, režisér, Spider-Man: Homecoming, Česko, Chris Renaud

Lví král v tuzemských kinech porazil Spider-Mana  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.