Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V neděli máte příležitost užít si v Lázních komentovanou prohlídku výstavy Josefa Jíry

Pokud ještě nemáte plány na tuhle neděli a řešíte, kam vyrazit, můžete se před horkem ukrýt do liberecké Galerie Lázně, kde proběhne komentovaná prohlídka výstavy malíře Josefa Jíry s názvem Divadlo světa.

Od 15 hodin vás výstavou provede její kurátorka Zuzana Stěpanovičková. Zvažujete, že sem dorazíte? Pokud máte rádi literaturu nebo výtvarné umění, tak určitě neprohloupíte. Výstava je unikátní jak svým rozsahem, tak samotnou tvorbou. Výstava se ale nebude točit jen kolem jednoho umělce.

Dobrým kamarádem Josefa Jíry totiž byl spisovatel Bohumil Hrabal a právě on se objevuje v textech, na fotografiích i obrazech. Mimochodem je právě on autorem předmluvy jedinečného deníku Josefa Jíry z protialkoholní léčebny. Ten nechala Galerie vydat k výstavě. Osobité dílo nese název Život bez rukávů.

Vedle samotné výstavy je na závěr komentované prohlídky připravený koncert Madrigaly válečné a milostné skladatele Claudia Monteverdiho v podání členů souboru Cum decore, Vladimíry Sanvito (violoncello) a Filipa Dvořáka (cemballo). Koncert volně navazuje na komentovanou prohlídku a začíná v 17 hodin.

Autoři | Foto Galerie Lázně

Štítky výstava, Josef Jíra, lázně, Theatrum Orbis Terrarum, Bohumil Hrabal, malíř, Filip Dvořák, galerie

V neděli máte příležitost užít si v Lázních komentovanou prohlídku výstavy Josefa Jíry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.