Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Křehká krása nabízí tradiční módní přehlídku i nové umělce ve sklářském oboru

Oblíbená akce Křehká krása probíhá právě v těchto dnech v Jablonci nad Nisou. Veřejnost láká nejen na celou řadu stánků, ale i na bohatý doprovodný program, kterému vévodí módní přehlídka.

Tradiční přehlídka Křehká krása v Jablonci nad Nisou představuje čtyři desítky českých výrobců skla a bižuterie, ale také místní odborné školy. Nechybí ani tradiční vánoční ozdoby z foukaného skla a foukaných skleněných perliček. Křehká krása se koná už poosmé, počet vystavovatelů se příliš nemění, objevují se ale noví. Poprvé tak do Jablonce přijel se svou nabídkou třeba největší výrobce vánočních ozdob ze Dvora Králové.

„Nebereme každého, musí to být český výrobce a také musí mít určité renomé,“ řekl při dnešním zahájení Pavel Kopáček, předseda Svazu výrobců skla a bižuterie, který přehlídku pořádá. Cílem akce je představit český bižuterní průmysl, který i v konkurenčním prostředí dokázal obstát a na Jablonecku je stále významným zaměstnavatelem. „V perlích je to o inovacích, neustále je třeba mít něco nového. V bižuterii je to zase o rychlosti, přesnosti a kvalitě. Cena už nehraje takovou roli, protože i konkurence z východu ceny navýšila,“ doplnil Kopáček.

Výstava Křehká krása se v Jablonci poprvé uskutečnila v roce 2012, organizátoři tak chtěli navázat na tradici mezinárodních výstav skla a bižuterie z 60. až 80. let minulého století. Cílem bylo také ukázat, že navzdory recesi, levné asijské konkurenci i rozpadu někdejšího bižuterního uskupení Jablonex, jablonecká bižuterie žije a má budoucnost. Přehlídka oslovuje i turisty, přibývá totiž firem, které jim umožňují nahlédnout i přímo do výroby.

V Jablonci se letos poprvé představilo také 12 finalistek Miss České republiky a návštěvníci mají možnost prostřednictvím korálků hlasovat pro Miss Křehká krása. Dívky po celý den potkávali návštěvníci přehlídky i přímo v areálu jabloneckého Eurocentra. V bílém oblečení se zlatým logem soutěže na tričku nebylo možné je přehlédnout. Poprvé se dnes na výstavišti představila i speciální kolekce designové bižuterie, kterou šestice místních firem vyrobila pro Miss České republiky. Čítá zhruba 120 šperků od náramků a broží až po kabelky.

Program Křehké krásy

9. 8. pátek
12:30 Flastr
14:00 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 1. část
15:00 Funk Corporation
17:00 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 2. část

10. 8. sobota
12:30S wing Grass Revival
14:00 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 1. část
15:00 Big Band Železný Brod
17:00 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 2. část
17:45 Promenáda finalistek Miss České republiky 2019

11. 8. neděle
11:00 Přehmat
12:30 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 1. část
13:30 Big'O'Band
15:00 módní přehlídka Made in Jablonec 2019 / 2. část

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Křehká krása, módní přehlídka, sklářství, Jablonec, krása, Jablonec nad Nisou, bižuterie, sklo, Pavel Kopáček, Česko, Dvůr Králové nad Labem, Miss České republiky, okres Jablonec nad Nisou

Křehká krása nabízí tradiční módní přehlídku i nové umělce ve sklářském oboru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.