Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Už jste byli na mezinárodní výstavě Mystika hygieny? Máte poslední příležitost

V současné době hostí Oblastní galerie Liberec jedinečnou mezinárodní výstavu současných umělců Mystika hygieny. Pokud jste ji ještě nenavštívili, využijte posledních komentovaných prohlídek, které proběhnou ve čtvrtek a v neděli.

Samozřejmě můžete výstavu zhlédnout do konce prázdnin i sami. S průvodkyní v podobě kurátorky Lenky Sýkorové má ale taková prohlídka úplně jiný náboj. „Instalace je inspirována i jedinečným prostorem, který bývalé lázně nabízejí,“ uvedla za organizátory Anna Habánová.

Spatřit zde můžete díla šesti současných autorů z Česka, Slovenska a Rumunska. „Výstava se zaměřuje jak na oživení a připomenutí původního účelu této budovy, tak i na současnou dobu. Snaží se upozornit na to, jak v neklidné a informačně zaneřáděné době žijeme,“ konstatovala Habánová. 

Vedle samotné výstavy Mystika hygieny - Role těla, zdraví a hygieny v kontextu aktuálních kulturních a sociálních v tvorbě současných umělců, najdete v Lázních i doprovodnou expozici v podobě výstavy Z Lázní do Lázní. Ta je sbírkou grafických listů, které propojuje právě téma lázeňství.

Komentované prohlídky proběhnou ve čtvrtek v 10:30 a v 17 hodin a úplně poslední příležitost máte v neděli v 15 hodin. Mimo to můžete Lázně navštívit denně mimo pondělí od 10 do 17 hodin. Výjimkou je čtvrtek, kdy je otevřeno až do 19 hodin a navíc je vstup zdarma.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Mystika hygieny, prohlídka, výstava, Galerie Lázně, hygiena, lázně, Liberec, Česko, Slovensko, Rumunsko

Už jste byli na mezinárodní výstavě Mystika hygieny? Máte poslední příležitost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.