Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Je Liberec město pro všechny? V pátek budou na Benešáku slavit menšiny

Letní festival cizinců a národnostních menšin Liberec – jedno město pro všechny proběhne už tento pátek odpoledne před libereckou radnicí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky od celkem třinácti různých komunit, pestrý kulturní a další doprovodný program.

K jídlu budou tradiční mongolské chúšury, tatarstánský tabouleh nebo indické cizrnové placičky. Kdo je více na kulturu než na jídlo, ten si jistě také přijde na své. „Vyzkoušet si budete moct psaní arménským písmem, případně se nechat ozdobit hennou nebo si nechat namalovat něco pěkného na obličej,“ zve za pořádající Komunitní středisko Kontakt Veronika Dufková.

Na festivalu vystoupí menšiny z Běloruska až po Vietnam. Připravena je opět soutěž o ceny a doprovodný program, který doplní program na hlavním podiu. Odpolednem budou zaznívat také balkánské rytmy v podání kapely Muzica Balkanika.

Akce se koná od 14 do 18 hodin.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec město pro všechny, festival národnostních menšin, Liberec, cizinci, festival, Bělorusko, Vietnam, kultura

Je Liberec město pro všechny? V pátek budou na Benešáku slavit menšiny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.