Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci vystoupí básník a písničkář Pavel J. Hejátko

Ve svém koncertním programu s recitací své tvorby za doprovodu kytary vystoupí v pátek 19. června v libereckém klubu Azyl básník a písničkář Pavel J. Hejátko. Dosud vydal pět básnických sbírek a jeho tvorba je přirovnávána k Fratnišku Gellnerovi, Egonu Bondymu nebo Ivanu Divišovi.

Hejátko je mužem mnoha povolání – novinář, spisovatel, filozof, aktivista, performer a hudebník. Působil jako dlouholetý redaktor časopisu Tetování, publicista a fejetonista. Prošel zaměstnáními jako pitevní sanitář, streetworker, pekař, kopáč, skladník, opravář laviček, lepič kolků nebo lakýrník, to vše se dnes odráží v jeho tvrobě, označované jako postromantická.

Vedle témat sociálních a politických zasahuje v poslední době i do oblasti milostné lyriky. Publikoval přes tři sta odborných článků z oblasti bodyartu, řadu politických fejetonů, esejů a také spolupracoval na knihách jiných autorů. Jeho jméno je podepsáno pod oponenturou seminárních a dizertačních prací, a to z několika oblastí jak kultury, tak etnofilozofie a orientalistiky.

Pavel J. Hejátko - Radostí trnu

Autoři

Štítky Pavel J. Hejátko, Liberec, Egon Bondy, Ivan Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci vystoupí básník a písničkář Pavel J. Hejátko  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.