Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Helloween ve Vesci představili novinku My God-Given Right

Vystoupením německé rockové skupiny Helloween ve sportovním areálu v libereckém Vesci vyvrcholil 23. ročník hudebního festivalu Benátská!. Tisíce fanoušků aplaudovaly písním z alb Straight Out of Hell a Keeper of the Seven Keys. Dvě písně, titulní a Lost in America, představili Helloween ze svého aktuální nahrávky My God-Given Right.

"Úspěch se nedá naplánovat, skládáme písně, protože nás to baví a nemyslíme při tom na komerční výsledky," uvedl na tiskové konferenci před koncertem zpěvák Andi Deris, bývalý člen skupiny Pink Cream 69.

Kapela s logem v podobě dýně je v metalovém světě poměrně výjimečná svou pozitivní image. "V našich textech nejsou žádné kostry, jediné kostry v kapele jsme my," žertoval Deris. Dodal, že členové kapely se ani mezi sebou nikdy nehádají, protože dělají to, co jim přináší radost.

Helloween, kteří vystoupení ve Vesci málem nestihli, protože je zdržela ve Španělsku stávka leteckých dispečerů, zahájili show skladbou Eagle Fly Free z desky Keeper of the Seven Keys, Part II. V ní se blýskl sólem na baskytaru Markus Grosskopf. V následujícím Dr. Stein na sebe zase upozornili kytaristé Michael Weikath a Sascha Gerstner. Diváci tleskali i sólu bubeníka Daniho Löbla a skladbám Waiting for the Thunder, Straight Out of Hell, If I Could Fly nebo Future World.

Dnešní program ve Vesci zahájily dvě stylově odlišné skupiny. Zatímco na hlavním pódiu bavila svým humorem návštěvníky kapela Děda Mládek Illegal Band, na vedlejším pódiu příznivce drsné muziky čekala rocková smršť skupiny Hentai Corporation.

Z tuzemských interpretů se dnes dále představil například Marek Ztracený, který rozezpíval a roztancoval publikum svými hity Sex s ex a Ztrácím. Známými písněmi potěšil davy také Václav Neckář, který při skladbách Lásko ztracená a Potulný hráč vzpomenul nedávno zemřelého kytaristu své skupiny Bacily Otu Petřinu. Tisíce lidí přilákaly koncerty Anety Langerové a Miroslava Žbirky. "Máme na vystoupení jen hodinu, takže musím skromně říct, že se nám do ní všechny naše hity ani nevejdou," podotkl Žbirka. S velkým ohlasem se setkalo i vystoupení Davida Kollera.

Loni hlavní program ve sportovním areálu navštívilo 16.000 lidí. Letos pořadatelé očekávali zejména díky Helloween až 20.000 návštěvníků. Páteční program, v němž se mimo jiné představila americká skupina Village People, podle policie navštívilo 12.000 lidí, podle pořadatelů o tisícovku více.

Zdroj: ČTK

Štítky hudební skupina, Helloween, Andi Deris, Miroslav Žbirka, hudební festival, Michael Weikath, Markus Großkopf, Sascha Gerstner, Václav Neckář, Aneta Langerová, David Koller, Marek Ztracený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helloween ve Vesci představili novinku My God-Given Right  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.