Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadlo F.X. Šaldy zahajuje sezonu Mozartovou Kouzelnou flétnou

Operou zahájí novou sezonu liberecké divadlo F.X. Šaldy. A nepůjde o operu ledajakou, ale o Kouzelnou flétnu Wolfganga Amadea Mozarta. Premiéra představení v režii Luďka Golata proběhne v pátek v 19 hodin. Druhá premiéra je pak na programu o týden později – v sobotu 3. října.

„Na libereckou Kouzelnou flétnu se velice těším, role Tamina je pro můj typ hlasu takřka ideální. S operním souborem Divadla F. X. Šaldy v Liberci navíc spolupracuji poněkolikáté, přijíždím vždy do skvělé atmosféry a kolektivu. Na této produkci se navíc sešla opravdu vynikající „parta“ lidí, se kterými je radost pracovat," popsal nejen svou roli, ale také zkušební proces představitel hlavní mužské role - Tamina – Ondřej Koplík.

Režii si vzal na starost Luděk Golat. Ten uvedl opery i ve slavných divadlech v Boloni, Římě nebo Ottawě. „Mozartův přesah, jeho neutuchající optimismus a nekonečně dobré rozpoložení jsou tou nejdokonalejší zprávou a inspirací, jakou může skladatel režisérovi předat,“ řekl Luděk Golat.

Ke společné práci si režisér Luděk Golat přizval dva světově renomované výtvarníky, scénografa Jaroslava Malinu a výtvarnici kostýmu Helenu Anýžovou. „S Helenou Anýžovou a Jaroslavem Malinou jsem pracoval na více než třiceti inscenacích, v tuzemsku i v zahraničí. Jejich dokonalý cit pro harmonii divadla je naprosto ojedinělý a já osobně jsem se při každém setkání cítil poctěn, že mohu s takovými osobnostmi spolupracovat," dodal režisér.

Na představení se kromě dam a pánů operního orchestru a operního sboru Divadla F. X. Šaldy podílí také početná skupina dětí, jenž se představují v rozdílných úlohách.

Autoři

Štítky divadlo, Wolfgang Amadeus Mozart, představení, režisér, Jaroslav Malina, Helena Anýžová, Ondřej Koplík, Liberec, Řím, opera, Ottawa, Boloň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo F.X. Šaldy zahajuje sezonu Mozartovou Kouzelnou flétnou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.