Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při Noci divadel si v představení v Liberci zahrají i diváci

Do Noci divadel se v Libereckém kraji letos zapojí Liberec a Železný Brod na Jablonecku. Divadla budou v sobotu 21. listopadu lákat na netradiční program. Poprvé se k akci připojí i třísouborové liberecké Divadlo F. X. Šaldy. V úspěšném představení Srnky si budou moci zahrát i diváci.

"Příběh bude několikrát zastaven a vybraní dobrovolníci z řad diváků si budou moci vyzkoušet krátký úryvek, který před tím viděli v podání našich herců," uvedl Kabeš. Představení v Malém divadle je podle něj už vyprodané, vstupenka stála symbolickou korunu. Možnost zahrát si na jevišti při představení budou mít diváci libereckého divadla poprvé. "Prohlídky zákulisí jsme dělali v rámci Dnů evropského dědictví v září, tak jsme chtěli přijít s něčím originálním," uvedl Kabeš.

Liberecké loutkové Naivní divadlo při evropské akci odehraje svoji podzimní novinku, Pohádku do dlaně. "Diváci se pak budou moci zdarma podívat do zákulisí. Obvykle jde u nás o placenou akci, která se koná jednou do měsíce," uvedl ředitel divadla Stanislav Doubrava.

Komponovaný program chystá na sobotu Divadelní spolek Studio Hamlet v Městském divadle v Železném Brodě. "Návštěvníkům bude prozrazeno mnohé z divadelní hantýrky. A pro zasmání jsme připravili tři, možná dojde i na čtyři, krátké divadelní scénky," uvedla vedoucí spolku Zdislava Bohuslavová. Spolek také předvede aranžovací zkoušku připravovaného představení Nejstarší řemeslo nebo čtenou zkoušku ze hry Já jsem Herbert. V Městském divadle se představí i další soubory. Divadelní spolek Vojan z Desné spolu s Lučanským spolkem divadelním předvede rozvernou pohádkovou show Zubatá story a soubor železnobrodské základní umělecké školy na akci chystá divadelní improvizaci.

Evropský projekt Noc divadel se konal poprvé v roce 2008, Česko se letos připojuje potřetí. Divadla se při akci představují tvořivým způsobem v netradiční formě. Program na sobotu připravilo na 130 souborů a divadel v 36 českých a moravských městech.

Autoři | Foto Noc divadel

Štítky divadlo, představení, Liberec, Železný Brod, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Dny evropského dědictví, Metzlův dům, Česko, Hamlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Noci divadel si v představení v Liberci zahrají i diváci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.