Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pětiměsíční samičku lachtanky Amalii čekají křtiny. Za kmotry bude Čechomor

V rámci druhé adventní prohlídky liberecké ZOO dojde ve čtvrtek na křtiny. Dočká se lachtanka Amalie, které bylo 14. prosince pět měsíců. Přesně v 16.30 u osvětleného bazénu lachtanů Amalii pokřtí hudebníci z kapely Čechomor, která poté koncertuje v Lidových sadech.

„Muzikanti si společně s návštěvníky po křtu ještě užijí komentované krmení a cvičení lachtaního tria pod vedením jejich ošetřovatele Petra Honce a pak se ihned odeberou na zvukovou zkoušku před večerním vystoupením,“ řekl mluvčí zahrady Jan Kubánek.

Součástí adventní prohlídky bude i výtvarná dílnička, kde si bude možné vyrobit a zakoupit vánoční ozdoby a dekorace ze skleněných korálů, bižuterie či z přírodních materiálů. „Navštívit bude možné i všechny pavilony zoologické zahrady,“ doplnil mluvčí.

Večerní prohlídka zoo skončí v 19.00. Vstupné na tuto akci je 90 Kč/ dospělá osoba, 60 Kč platí děti 3-15 let a senioři 65+.

Jak bude mít ZOO otevřeno?

ZOO Liberec nezavírá ani během vánočních svátků a v závěru roku. V posledních letech roste u rodin s dětmi obliba trávení dopoledne Štědrého dne v příjemné atmosféře mezi zvířaty v zoo. V tento den bude otevřeno od 9.00 do 15.30 (pokladny zavírají v 14.30) a vstupné se platí pouze dobrovolné. I 24. 12. bude možnost odnést si ze zoologické zahrady Betlémské světlo, které bude během otevírací doby umístěné v budově hlavního vstupu do zoo (nebude tedy nutné kvůli světlu navštívit zoo).

Kromě adventních večerních prohlídek má zoo v nabídce také sváteční komentované prohlídky, které budou probíhat 28., 29., 30. a 31. 12. vždy od 10:00. Prohlídka trvá přibližně 1,5 hodiny a návštěvníci se při ní mohou dozvědět mnoho zajímavých informací o zvířatech i ze zákulisí zoo. Za tuto službu si návštěvníci připlatí 30 Kč k běžnému vstupnému.

V závěrečných dnech roku i 1. ledna je otevírací doba ZOO Liberec běžná, pouze 31. 12. bude zkrácená – do 15.30 (pokladny zavírají ve 14.30).

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky zoologická zahrada, Čechomor, Zoologická zahrada Liberec, Štědrý den, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětiměsíční samičku lachtanky Amalii čekají křtiny. Za kmotry bude Čechomor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.