Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Islám jako horké téma dneška. Přijďte na přednášku chirurga, který v islámském světě strávil deset let

Chirurg Marcel Hájek bude průvodcem přednášky a diskuse na téma islám v libereckém centru Generace v sobotu 12. března. V islámském prostředí strávil deset let života a setkání s ním tak nabízí příležitost proniknout do náboženství, které je u nás provázeno stereotypy a předsudky.

„Měl jsem příležitost mluvit například v Basře s lidmi, kteří se k tomuto náboženství hlásí. V Iráku jsem na toto téma diskutoval dlouhé večery s ajatolláhem, kterého jsem operoval," říká Marcel Hájek. Ten absolvoval řadu cest například do Pakistánu, Afghánistánu nebo Iráku, kde měl v průběhu vojenských misí možnost se setkat s islámskými kleriky, kteří mu zprostředkovali úzký kontakt s jejich životy i učením. Na přednášce tak hodlá mluvit o svých osobních zážitcích.

Akci pořádá centrum Generace. „Na pozadí přednášky je záměr vytvářet křižovatky, jako otevřený prostor pro osobní setkání, rozšíření obzoru a zážitek," řekl člen organizačního týmu Jan Krpata.

Islám je dnes často diskutovaným tématem. „Přijďte se o něm dozvědět více. Setkání a dialog pomohou jeho účastníkům utvořit si vlastní názor o tématech zamlžených nepřehlednou společenskou diskusí nebo předsudky či tradicí,“ dodal Krpata.

Přednáška začíná v 10:00 hodin a končí ve 13:00 hodin. Vstupné je dobrovolné a k dispozici je malé občerstvení i prostor pro děti.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky přednáška, Marcel Hájek, Irák, Pákistán, Afghánistán, Basra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Islám jako horké téma dneška. Přijďte na přednášku chirurga, který v islámském světě strávil deset let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.