Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vítání jara v Harrachově si vezme na starost opět Krakonoš, tentokrát už po sedmdesáté

Přesto, že počasí venku příliš jaro nepřipomíná, v Harrachově ho už o nadcházejícím víkendu přivítají. Do hor přijede sám Krakonoš se svou družnou v sobotu 19. března. Akce s názvem Příjezd Krakonoše oslaví v letošním roce neuvěřitelných 70. let od svého vzniku a jádro podoby této události se podařilo dochovat i v současnosti.

„To znamená, že průvod, který je složen z několika desítek různorodých a mnohdy velice originálních masek, mažoretek, dechové kapely, hrabat Harrachových nebo živého velblouda putuje v čele s Krakonošem centrem města a oslavuje konec zimy,“ popsala referentka cestovního ruchu a propagace města Harrachov Lenka Stehlíková. Na konci průvodu čeká návštěvníky celoodpolední kulturní program v podobě vystoupení kapel, folklórního souboru Špindleráček a soutěží o ceny. „Dále se bude se dražit skautská velikonoční pomlázka, pro děti nebude chybět loutková pohádka O perníkové chaloupce a celou akci zakončí v podvečerních hodinách šermířsko-ohňová show,“ uzavřela.

Samotná registrace masek proběhne v sobotu mezi desátou a jedenáctou hodinou dopolední. Průvod vyrazí na pochod zhruba v 11 hodin. V čele vyrazí přes centrum města dechová kapela Táboranka, mažoretky, velbloud, Krakonoš a jeho družina. U kaple sv. Alžběty bude před odchodem průvodu probíhat zvonění na unikátní skleněný zvon.

Foto město Harrachov

Štítky Harrachov, jaro, hudební skupina, maska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítání jara v Harrachově si vezme na starost opět Krakonoš, tentokrát už po sedmdesáté  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.